A tánc megfiatalít

2022.05.23. 11:00

Jubileumot ünnepeltek a néptáncosok Nagykanizsán

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 15 éves jubileumát a Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport. A Hevesi Sándor Művelődési Központban szombat délután megrendezett programon 17 együttes – köztük további néptánccsoportok, dalkörök, népzenei együttesek – és szólisták léptek fel.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepeltek a színpadon.

Fotó: Gergely Szilárd

A meghívottak mindegyike szoros kapcsolatban áll az ünnepeltekkel, fesztiválokon, fellépéseken rendre találkoznak. Fenyőháziné Jakatics Margit, a Gyöngyvirág Nyugdíjas Néptánccsoport alapító-vezetője azt mondta: ennél is kiterjedtebb a kapcsolatrendszerük, ám a körülmények most ennyi közreműködőre adtak lehetőséget. – Így is 150 fő állt színpadra – szögezte le Fenyőháziné Jakatics Margit, majd a tánccsoport alapításának körülményeiről beszélt. Mint mondotta: annak idején a tánc szeretete, a népi hagyományok éltetése miatt hozta létre, azzal a megkötéssel, hogy tagjai csak nyugdíjaskorú személyek lehetnek. 

Sajnos, az alapítók közül már csak egyedül van, ám folyamatosan kapcsolódtak be a munkába újabb tagok. Jelenlegi felállásuk stabil, ennek köszönhetően rengeteget szerepelnek. Nemcsak Nagykanizsán és a város környékén, hanem a megye távolabbi pontjain is, de eljutottak többek közt a cserkeszőlői nemzetközi néptáncfesztiválra és Budapestre is. – A megyében tudomásom szerint mindössze egy olyan néptánccsoport van rajtunk kívül, amelynek tagságát ugyancsak nyugdíjasok alkotják – tette hozzá zárásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában