Közel nyolcszáz ügyfelet vontak be

2022.05.27. 08:00

Javultak a mutatók a foglalkoztatás terén

A Zala Megyei Önkormányzat konzor­cium­vezetőként 2016-ban támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és településfejlesztési operatív program „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” című pályázati felhívására, amelyhez közel 963 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

ZH

Vigh László parlamenti képviselő beszédet tart a konferencián

Forrás: ZH

 A TOP-os program tervezetten 2021. szeptember 28-án zárult volna, azonban a paktumot megvalósító konzorcium – látva a támogatások iránti jelentős érdeklődést – 2021 márciusában többletforrás­igényt nyújtott be az irányító hatóságnak. A kérelem elfogadását követően 140 millió forintnyi pluszforrást ítéltek meg a projekt támogatásának növelésére. A projekt költségvetése így 1,1 milliárd forintra emelkedett, a határideje pedig kitolódott 2022. május 31-ig.

A projekt legfőbb célja a Zala megyében munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek, közfoglalkoztatottak és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása volt. A megvalósítás időszakában kiemelt cél volt a munkaadói igények és a munkavállalói elvárások összhangba hozása. A projekt vállalásai sikeresen teljesültek – hangzott el a tegnapi, megyeházán rendezett záróprogramon. A képzésbe vont résztvevők száma 112 fő volt, bér- és bérköltség-támogatásban 403-an részesültek, a vállalkozóvá válás támogatásában 85 fő, míg az egyéb munkaerőpiaci szolgáltatást igénybe vevők száma 199 fő volt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában