Magyar falu program

2022.05.12. 07:00

Játszótér készült pályázati segítséggel Csesztregen

Felavatták szerdán az önkormányzati épület mögött kialakított új játszóteret.

Korosa Titanilla

Bedő Róbert, Molnár Árpád, Vigh László, Czupi Magdolna alpolgármester és Csiszárné Németh Szilvia képviselő

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Bedő Róbert, Csesztreg polgármestere az eseményen elmondta, hogy a Magyar falu programban nyertek támogatást a játszótér kialakítására. Többször pályáztak erre a célra, végül idén sikerült megvalósítani a tervet a korábbi játszótér helyén. A régi, elhasználódott elemeket elbontották, helyükre az előírt szabványoknak megfelelve multifunkciós mászóvár, hinta és mérleghinta is került, valamint pihenőpadokat és kerékpártárolót helyeztek ki. A polgármester hozzátette, hogy ezzel újabb funkcióval bővült a település  központja, hiszen itt van a vásártér, ahol több közösségi programot, majálist, kemenceünnepet is rendeznek.

A játszótér kialakítására 4,8 millió forint pályázati támogatást költöttek, amit az önkormányzat kiegészített egymillió forinttal, így a tervezett kavicságy helyett ütés- álló gumiburkolatot fektettek le a játékok alá. 

Az avatáson részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki arról beszélt, hogy Csesztreg központi szerepet tölt be a térségben, a helyi iskolába 22, az óvodába közel 20 településről járnak. Hangsúlyozta, hogy aki játszóteret épít, óvodát, iskolát fejleszt, az a jövőt készíti elő. Azt is elmondta, hogy a Magyar falu program folytatódik, szeretnék, ha a következő években a kisebb településeken is minden út, járda és közintézmény megújulna.

Az ünnepség idején az óvodások közül néhányan már birtokba vették a játszóteret, de a későbbiekben sem marad kihasználatlanul, hiszen az óvodába közel 70, a bölcsődébe 14 gyermek jár, míg az iskolások létszáma 163 fő. Az avatóünnepség végén Molnár Árpád plébános áldotta meg a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában