Minden ember eredetinek születik

2022.05.16. 15:00

Ismét bérmáltak Zalatárnokon

Több év kihagyás után szombaton ismét tartottak bérmálást a településen. A Szent Anna- templomban Császár István, a Szombathelyi egyházmegye általános helynöke által 13 fiatal részesült a szentség kiosztásában.

Gyuicza Ferenc

Salamon Anna is részesült a bérmálás szentségében Fotó: Gyuricza Ferenc

A fiatalok közül tizenegyen a plébániához tartozó falvakból érkeztek – öten Zalatárnokon élnek, öten Nován, egyikük pedig Szilvágyon –, valamint volt köztük két olyan zalaegerszegi is, aki felmenői révén kötődik a településhez.

Császár István szentbeszédében mindannyiuk figyelmébe a szeretetteljes élet lehetőségét ajánlotta, ugyanakkor egy ősi történet bemutatásával arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenkiben ott lakozik a jó és a rossz, ezek viaskodnak egymással, győzedelmeskedni pedig az fog, amelyiket „tápláljuk”. A helynök szerint a helyes út kiválasztásában a Szentlélek üzeneteire kell figyelnünk, hiszen ő nyitja meg a szemünket, általa tudunk győzedelmeskedni a gonosz felett. A bennünk rejlő jót úgy táplálhatjuk, ha a napi imádságaink által folyamatosan kapcsolatban állunk Istennel.

Császár István a két éve boldoggá avatott szent életű olasz fiú, Carlo Acutis példáját ajánlotta a bérmálkozók figyelmébe. Mint mondta, a 15 évesen leukémiában elhunyt fiatal fogalmazta meg: mindenki eredetinek születik, sokan mégis fénymásolatként halnak meg. Ezzel arra utalt, hogy ne a celebek, a divatos sztárok kirakatba rakott élete legyen a követendő példa, hanem bátran válasszuk Krisztus útját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában