Önfeledt mosolyok a csepergő esőben

2022.05.29. 15:09

Hévíz gazdag programmal készült a gyermeknapra

Hévízen a borús, néha esős idő ellenére is megtartották szombaton a gyermeknapot, s amikor elzáródtak az égi csatornák, sok család választotta kikapcsolódásul a gazdag programsort.

Péter B. Árpád

A lufibohóc is népszerű volt Hévízen

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A szervezők több „apróbb attrakcióval” készültek, mutatott körbe az Egregyi Múzeum előtti téren Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója. 

Billege Bence és Hermann Katalin a hévízi gyermeknap kezdetén
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Bemutatót tartottak a mentők, a tűzoltók és a rendőrség, s vonzó volt az arcfestés, illetve a kerékpáros ügyességi pálya is. A keszthelyi Feltámadás cserkészcsapat ötállomásos családi vetélkedővel készült erre a napra, amely után minden résztvevő csapat ajándékkal gazdagodott. 

Újdonságként – amíg a lurkók felszabadultan játszottak-mókáztak – volt szülői sarok is, ahol olyan programokat mutattak be, amelyek a gyerekek nyári kikapcsolódását szolgálhatják. A téren lufibohóc is szolgált, kora este pedig két színpadi produkció szórakoztatta a résztvevőket: Bartha Tóni bábszínházi előadását interaktív táncbemutató követte.

Billege Bencével sok ifjú fotózkodott a nap során
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– A fiatalok életében fontos, hogy van egy olyan nap, ami róluk szól – fogalmazott Hermann Katalin –, s ilyenkor még a „mindig rohanó” szülők is kizárólag rájuk koncentrálnak. Emellett ez a program közösségépítő erővel bír, így a gyereknapi rendezvény az emberi kapcsolatokat is formálja.  

A nap során Billege Bence hivatásos katona tárlatvezetést tartott a római kori fegyver- és katonaviselet-kiállításban, amely az ő gyűjteményét mutatja be augusztus végéig. Sőt, segítségével autentikus pajzsokat is készíthettek a résztvevő ifjak, akik később részt vehettek a „légiós kiképzésen” is. 

A hévízi programban ügyességi és játékos feladatok is szolgálták a kikapcsolódást
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Az érdeklődők természetesen szemügyre vehették az Egregyi Múzeumban látható diorámákat, információs táblákat, illetve a minifigurákat és az életnagyságú, kompletten felöltöztetett bábukat, továbbá a védő- és támadófelszereléseket. 

– Szokták mondani: a katona nem fázik, csak érzékeli az időjárás változását… – tette hozzá mosolyogva Billege Bence, arra utalva, ő esőben is szolgálja ezen a napon az érdeklődő gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában