Utcák kaptak új burkolatot

2022.05.18. 17:30

Helyszíni sajtóbejárás a cimpóhegyi és a neszelei városrészben

Portalan és kátyúmentes burkolat fogadja mostantól a közlekedőket – két út felújításáról számoltak be kedden.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán és Szilasi Gábor a Bokor utcában. A felújítást példaértékű módon támogatta egy itt működő vállalkozás

A cimpóhegyi városrészben a Bocföldére vezető Bokor utcában 185 méteren hiányzott a szilárd burkolat, emiatt jelentős volt a porszennyezés. Ennek megszüntetése érdekében az itt működő málnatermelő vállalkozás 1,25 millió forinttal járult hozzá az aszfaltozás 5,7 millió forintos költségéhez. Erről is szólt a helyszíni sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester. Hangsúlyozta: az arányos városfejlesztés jegyében valósult meg a beruházás, 3,3 méter szélességben öt centi vastag aszfaltréteg került az útra, két oldalán fél-fél méter padkával. Szilasi Gábor, a településrész önkormányzati képviselője arról szólt, hogy hasonló módon újult meg a Cédrus utca, és ugyanezt tervezik a Lejtős utcában. 

A Neszele utca jelentős forgalmat visel, sokan erre közelítik meg a városközpontot
Forrás: Katona Tibor

Mondhatni, teljes rekonstrukción esett át a Neszele utca. A tavaly novemberben kezdett munka eredményeként az utca 240 méteren hosszban és közel hat méter szélességben kapott új aszfaltburkolatot. A keleti oldalon átépítették a szegélyt, a közmű nyomvonalán a burkolat süllyedése miatt 200 négyzetméteren a teljes pályaszerkezetet kicserélték, felújították a csapadékvíz-elvezető rendszerét a telkek elöntésének megelőzésére. A közel 35 millió forint értékű beruházásban kapubejárókat is átépítettek. Régi vágya volt az itt élőknek ez az útfelújítás – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester. Németh Gábor, a városrész önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a Neszele utca jelentős forgalommal terhelt, hiszen a környező településekről is sokan erre közelítik meg a városközpontot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában