A zene megnyugvás

2022.05.19. 13:00

Hangszerbemutató a nagykanizsai oviban

Nagykanizsa Hangszerbemutatót tartottak nemrég a Pipitér Tagóvodában a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanárai.

Benedek Bálint

20220512, Nagykanizsa, A Pipitér Tagóvodában a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanárai hangszer bemutatót tartottak az óvodásoknak. Az interaktív foglalkozás 115 gyermek vett részt, akiket lenyűgöztek a hangszerek. A zeneiskola intézményvezetője, Baráth Adrien harmonikán játszott, kolléganője Vajda Zsuzsanna a fúvós hangszereket szólaltatta meg. Fotó: Szakony Attila SzA_Zalai Hirlap_ZH_

A foglalkozáson részt vett 115 gyermeket lenyűgözték a hangszerek. A Nemzeti Tehetség Program pályázatán a tagóvoda másodszor szerepelt sikerrel, ezúttal 1,5 millió forint támogatásban részesült. 

Göndör Réka, a Pipitér Tagóvoda vezetője elmondta: tíz óvodásuk részére 30 órás, komplex tehetségfejlesztést biztosító foglalkozás- és programsorozatot valósítottak meg, szülőknek szóló támogató programmal egybekötve. Előadást és workshopot is szerveztek felnőtteknek, akik médiatudatossággal, digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos információkat szerezhettek. Szóba kerültek az online tér, valamint a világhálón megosztott tartalmak veszélyei is. 

– Most pedig ismét a gyerekekre fókuszálunk a hangszerbemutatóval – vette át a szót Horváth Amarilla, a tehetségműhely óvodapedagógus vezetője. – Az éneklés, zenehallgatás és hangszeren való játék testi, lelki megnyugvást eredményez, közben elmúlik a szorongás. Célunk olyan ellazult állapot létrehozása, ami a későbbi intenzív munkát segíti. A műhelyben egész évben folyó tevékenységek után ez egy oldott, jó hangulatú zenés program, mely élményt jelent, és a gyermekek mentális feltöltődését is szolgálja. 

A bemutatón a zeneiskola intézményvezetője, Baráth Adrien harmonikán játszott, kolléganője, Vajda Zsuzsanna pedig fúvós hangszereket szólaltatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában