Összefoglaló

2022.05.08. 20:00

Halálos baleset Nagykanizsánál, kocsmai konfliktusból tragédia, érettségiző diákok Zalában – A hét hírei

Összefoglaljuk a hét legolvasottabb híreit!

zaol.hu

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Tragédia lett a kocsmai konfliktusból Csatáron

Ittas férfi került konfliktusba a kocsmai vendégekkel 2021. december 17-én az esti órákban Csatárban egy Kossuth utcai presszóban. További részletek ITT.

Várják a tungsramosokat - Több száz nyitott munkakör és átképzési lehetőség közül választhatnak Kanizsán

Az Avius Kft.-nél harminc álláshelyre keresnek dolgozókat

A Tungsram az év végéig 700 dolgozó elbocsátását tervezi a dél-zalai városban. A múlt heti hír, bár lesújtó, de nem volt előzmények nélküli, a gyárban már évek óta tudták, hogy egyszer eljön ez a pillanat. Az ok prózai, technológiai váltás előtt áll a világ, és a hagyományos izzólámpákra már egyre kisebb a kereslet, sőt az elmúlt években számos ország döntött úgy, hogy csak modern, energiatakarékos világítóeszközöket hoznak forgalomba. Bővebben ITT.

Zalaegerszegi lett az Év Tűzoltója

Lóránt Norbert az Év Tűzoltója kitüntetéssel. 
Forrás: Zaol

Május 4. A tűzoltók napja. Azoké az embereké, akik nap mint nap készen állnak arra, hogy a bajban segítségünkre legyenek. Munkájuk fontossága megkérdőjelezhetetlen, Magyarországon pedig évente hárman Év Tűzoltója elismerésben is részesülhetnek. Idén ezt a megtisztelő díjat Lóránt Norbert, zalaegerszegi tűzoltó vehette át. Részletek ITT.

Egészségügyi sétára hívta az érdeklődőket a Szent Rafael Kórház szülészeti osztálya

Fotó: Katona Tibor

Május 5-e a szülésznők és bábák nemzetközi napja. A Nemzetközi Egészségügyi Központ 1991-ben alapította a Szülésznők Nemzetközi Szövetségét, a világnapot 2008 óta ünneplik. Ebből az alkalomból egészségügyi sétára hívta az érdeklődő kismamákat, családokat a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészeti osztálya. Bővebben ITT.

Eldurvult a rangadó Zalaegerszegen: három játékos és egy néző csapott össze

A megyei labdarúgó I osztályban 2020. október 3-án lépett pályára egymás ellen az Andráshida Torna Egylet (ATE) és az Andráshida Sport Club (ASC). A mérkőzés 94. percében egy szabálytalanság miatt két játékos elesett. Az ATE 31 éves futballistája felkelve a földről dühében megragadta és szorongatta a még földön lévő ellenfele nyakát, majd a ruházatát kezdte nagy erővel rángatni, amíg a játékvezetői asszisztens szét nem választotta őket. További részletek ITT.

Itt vannak Zala megye érettségiző diákjai

Zala megye végzős diákjai a Zalai Hírlap ballagási mellékletében, fotóval és névsorral. Továbbiak ITT.

Hét pár erősítette meg ötvenéves házassági fogadalmát Zalaegerszegen

Balaicz Zoltán zárásként koccintott a házaspárokkal, szemben Baladincz Margit és Lipovics Miklós Tamás Fotó: Katona Tibor

Hét boldog, lélekben ifjú pár fogadott újra örök hűséget pénteken a város dísztermében. Balaicz Zoltán polgármester élve anyakönyvvezetői jogával adta össze újra a megjelenteket. Bővebben ITT.

Oldalára borult egy kamion a 61-esen Nagykanizsánál, a sofőr életét vesztette

Forrás: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

Eddig tisztázatlan körülmények között 2022. május 7-én 6 óra 40 perc körül a 61-es számú főút 190-es kilométerszelvényénél, egy nyergesvontató belecsúszott a körforgalomba és oldalára borult. A baleset következtében a sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Részletek ITT.

Így szurkoltok Ti! – Zalaiak a Giro-n

Forrás: Molnár Petronella

Olvasóinktól több képet, illetve videót is kaptunk a versenyről, illetve a legőrültebb jelmezbe bújt szurkolókról. Fotók és videók ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában