Kézművesség, koncert és környezettudatosságra nevelés

2022.05.29. 16:31

Gyereknapot tartottak a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban

Kézműves kavalkáddal egybekötött gyermeknapot tartottak szombaton délután a Göcseji Tudásközpont – Zalaegerszegi Helyi Termék Piacon is.

Mozsár Eszter

A nagykanizsai Pintér Ferencné kézműves a papírcsík technika (quilling) alapjait mutatja

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A programon a családokat kézműves foglalkozásokra várták, ügyességi gyermekolimpiát szerveztek. A Tourinform iroda Mesés Göcsej elnevezéssel kvízjátékra invitálta a kicsiket, majd 17 órakor a Napsugár Együttes lépett fel.

A Bagodi Fekete István Általános Iskola diákjai, Szél Benjamin, Szabó Hunor és Fülöp Hunor átveszik az oklevelet, balról Horváth Marianna felkészítő pedagógus
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A megnyitón Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő és Nikitscher Bernadette szakmai koordinátor köszöntötte a résztvevőket, majd az „Uzsonna kommandó” versenyre nevezett diákcsapatoknak adott át ajándékot és oklevelet dr. Palányi Ildikó dékán és Tóth Szilvia üzleti coach, tréner, akik a gyerekek által készített étkeket kóstolták és zsűrizték.

A gyerekek az "Uzsonna kommandó" verseny eredményhirdetésére várnak
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A verseny Tornyos Ágnes ötlete alapján az iparkamara és a Báthory-technikum partnerségével közösen valósult meg. A feladat az volt, hogy az osztályközösségek textil szendvicsborítékban szállítható, sós vagy édes ételekek készítsenek. A felhívás célja a tudatos fogyasztói magatartás, a fenntarthatóság, a környezettudatos szemléletmód kialakítása volt.  A versenyre 14 zalai iskolai alkotóközösség jelentkezett, a programban 265 gyermek vett részt. Az alkotóközösségek munkájáról készült képek a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac épületében 2022. június 8-ig megtekinthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában