38 kép múltról és jelenről

2022.05.09. 07:00

Fotókiállítás nyílt Izraelről Zalaszentgróton

Izrael állam megalakulásának 74. évfordulója alkalmából, Izrael régen és most címmel nyílt fotókiállítás a Városi Művelődési Központban.

Jóna István

Baracskai József és Siklósi Judit a fotókiállításon

Forrás: Jóna István / Zalai Hírlap

A Béke Shalom Baráti Társaság által szervezett kiállítás megnyitóján Siklósi Judit a társaság elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

– Ez az ország a világ lelkiismereteként létrehozott állam. Attól erős ez a nemzet, hogy a belső akarat és a külső támogatottság egy cél érdekében jött létre, hogy emlékeztessenek bennünket folyamatosan arra, hogy a kirekesztés, a gyűlöletkeltés nem vezet sehova – fogalmazott Siklósi Judit.

Baracskai József polgármester megnyitó beszédének elején Siklósi Vilmosról emlékezett meg. Elmondta, hogy szeretnék az izraelita temető előtti parkot rendbe tenni és egy bibliai kertet létrehozni, ahol egy emlékkövet helyeznének el Siklósi Vilmos emlékére. A polgármester Izraelhez való kötődéséről is beszélt, habár bevallása szerint még nem járt az országban.

A kiállított 38 fotón Izrael múltja és jelen is megjelenik. A fekete-fehér képekből a színesbe való átmenet mutatja az állam nehéz sorsát és azt az elképesztő fejlődést, amin ez a fiatal állam véghezvitt.

A tárlat május 13-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában