Délelőtti játék közben

2022.05.26. 09:00

Fecskét mentettek a kiskanizsai Pipitér Óvodában

A közelmúltban Állatbarát óvoda címet nyert kiskanizsai Pipitér Óvodában a gyerekek nemrég bizonyították, valóban rászolgáltak az elismerésre: sarlósfecskét mentettek az udvaron.

Benedek Bálint

Árnyékba vitték és megitatták a madarat

A Süni csoport gyermekei a délelőtti játék közben egy sarlósfecskét fedeztek fel az udvaron, mozdulatlanul, csak a csőrét tátogatta a melegben. 

– Óvatosan felemeltük, árnyékba vittük, és megitattuk, biztonságba helyeztük a pórul járt sarlósfecskét – mondta Pati Szabina óvodapedagógus. – A gyerekek izgatottak voltak, segíteni szerettek volna a madáron. Kis kupakból vizet csepegtettünk a csőrébe, amit láthatóan szívesen fogadott. 

Az intézmény vezetősége értesítette a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársát, dr. Lőkkös Andor természetvédelmi őrt, s mivel épp a közelben tartózkodott, hamar cselekedett. A szakember, miután megvizsgálta a még mindig röpképtelennek tűnő madarat, megállapította, hogy valószínűleg csak megszédülhetett. Magával vitte, s a közelben néhány óra megfigyelés után sikeresen „megreptette”, hogy visszataláljon a párjához, hiszen a költési időszak már javában zajlik. 

– Olyan érzésem van, mintha ez egy próbatétel lett volna, mint a népmesékben, és a nemrég elnyert Állatbarát óvoda címhez méltóan teljesítettük első küldetésünket – fogalmazott a szerencsés eset kapcsán Göndör Réka tagóvoda-vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában