Csatlakoztak az országos programhoz

2022.05.17. 15:00

Facsemetéket ültettek el Pákán és Ortaházán

Mindkét településen új facsemetéket ültettek el az országos településfásítási program részeként.

Korosa Titanilla

Önkormányzati dolgozók ültettek Pákán fákat

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Pákán Lukács Tibor polgármester arról tájékoztatott, hogy 20 darab új facsemetével gazdagodott a település. Tíz nagylevelű hársfát ültettek el a sportpálya melletti területre, a Válicka-patak partjára, illetve 10 darab díszalmafa került a Sugár útra. Zajlik a faluban a virágosítás is, az elmúlt héten már megkezdték a közterek, parkok és a település központi részén átívelő híd csinosítását. Összesen közel 500 tő virágot ültetnek ki, többek között muskátlit és kannavirágot. 

A polgármester arról is beszélt, hogy követve a környékbeli falvak példáját, Pákán is elhelyeztek fém kupakgyűjtőt a sportpálya előtt, a buszmeg­álló mellé jótékony céllal. A gyűjtőt Pordán Attila, a hivatal munkatársa készítette. 

Ortaházán nemrégiben szintén ültettek facsemetéket több helyszínen is a faluban. Rácz József polgármester elmondta, hogy szintén az országos fásítási programban 5 díszalmafa került a földbe a kultúrháznál, illetve 15 szivarfa a településen található tóhoz. Ott, ahogy a lehetőségek engedik, a későbbiekben kerékpáros pontot, játszóteret és tündérkertet kívánnak kialakítani, árulta el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában