A fenntarthatóságról

2022.05.25. 14:00

Egyetemi hallgatói konferenciát rendeztek a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában

A korszerű felsőoktatási képzés részét képezi a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK) kedden tartott fenntarthatósági hallgatói konferencia, amely nem a tananyag visszamondására épül, hanem a projekta­lapú feladatokkal azt a problémamegoldó gondolkodást szolgálja, amelyre a munkaerőpiacnak szüksége van.

Arany Horváth Zsuzsa

Tóbi Bálint, Hartman Dániel, Vlasics Bálint, Peter Krisztina és Szokoly Ádám Noel a tanácskozás szünetében vitatta meg az elhangzottakat

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az előadó a hallgatók számára vizsgajegyet is jelentő konferenciát dr. Németh István, a zalaegerszegi egyetemi központ főigazgatója. A Pannon Egyetem stratégiai rektorhelyettese lapunknak azt is elmondta, hogy a 21. században a projektalapú oktatás szakít a tételsorral, a megszerzett tudás az alap ahhoz, hogy azt alkalmazva most az oktatóktól, később pedig az egyetemmel kapcsolatban álló cégektől, vállalatoktól kapott feladatokat megoldják. A konferencia ezt a szituációt modellezte a diákok számára. 

A fenntarthatósági témakörű konferencia szervezője, Balázsné dr. Lendvai Marietta főiskolai docens elmondta, a diákok a kötelező vizsgatantárgyat prezentációval teljesítették: a gazdaság fenntartható fejlődését a mezőgazdaság, az építőipar, a pénzügy, a szépségápolás, az ételpazarlás és a csomagolás témakörein keresztül vizsgálták, felhasználva az addig megszerzett elméleti tudást és a gyűjtőmunka eredményeit. 

Dr. Csanádi Ágnes egyetemi docens, a konferencia szekcióvezetője a program szemléletformáló szerepét, a tudományos kutatómunka hangulatát érzékeltető szituáció inspiráló erejét emelte ki. Önálló, speciális kutatómunkára, a tudás szintetizálására ösztönzik a hallgatókat a hagyományos vizsgát innovatív módon megváltoztató helyzettel. A fenntarthatósági konferencián összesen húsz prezentációt láthattak, hallgattak a résztvevők. 

Duális alapképzések az egyetemen

Jelenleg a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja gazdálkodási-menedzsment, pénzügy-számvitel, gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki és tesztmérnöki szakágban biztosít – akár havi jövedelmet is biztosító – duális alapképzést a hallgatóinak. A diákok egyetemi éveik alatt a gyakorlatban alkalmazhatják a tanultakat, hiszen az egyetemi kar negyven céggel, vállalkozással áll kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában