Mi.Nők. Egymásért Együtt

2022.05.25. 21:00

Egy délután a nőkről Zalaegerszegen

A Mi.Nők. Egymásért Együtt programsorozat ötödik, zárórendezvényét a Hevesi Sándor Színházban tartják május 31-én, kedden 16.30-tól.

ZH

Ez alkalommal nyílik meg a Mi.Nők fotópályázat kiállítása, a díjátadó mellett a tárlat megtekintését Mihály Péter színművész vezeti, zenei inspirációkkal Kardos Endre Bozi szolgál. A zsűri tagja – a programot bonyolító Zalai Falvakért Egyesület felkérésére – dr. Pócsi Réka kurátor, Megyeri Anna történész főmuzeológus, Moser Ibolya, a Flex Fundation munkatársa, Seres Péter fotóriporter, dokumentarista és Verebes István színművész, rendező volt. 
A színházban eredetiben is megtekinthető lesz az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti képzésben részt vevő diákjainak óriási lepedőfestménye, ami május 7-én a skanzenben készült, és a Mi.Nők. Egymásért Együtt program ihlette. A résztvevők megismerhetik az alkotókat is. Ezt követően lapunk munkatársa, Arany Horváth Zsuzsa beszélget Rácz Zsuzsa íróval. 

Rácz Zsuzsa 2002-ben robbant be az irodalmi életbe az Állítsátok meg Terézanyut! című könyvvel. Addig hiányzott annak megfogalmazása, hogy miként élnek a nők a rendszerváltás utáni évtizedekben. „A nőnek elemi igénye a közösséghez tartozás, de sokan nélkülözik ezt” – mondta a Terézanyu Klub létrehozásakor Rácz Zsuzsa, aki már írja a feleség-regényét.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában