Kiállítás

2022.05.24. 07:00

Egervár értékeit mutatják be a zalaegerszegi városi könyvtárban (videó)

Színes kép rajzolódik ki Egervár értékeiről a József Attila Városi Tagkönyvtárban hétfőn nyílt kiállításon.

Jóna István

Paulovics Zoltán Alexandriai Szt. Katalin legendája című festménye előtt Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere és Kiss Gábor könyvtárigazgató

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Ha szóba kerül Egervár, általában az épített örökségeink, a templom, a várkastély, esetleg a nyári színház jut az emberek eszébe. Ezúttal egy másik oldalát mutatja meg a település, amely legalább annyira értékes, mint az említett kincseink – mondta a tárlat megnyitóján Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere. 

A kiállításon egyedi kézműves termékek, rongyból készült babák, festmények, kiadványok és a települést bemutató társasjáték is látható, a könyvtár által őrzött, negyven éve készült vár- és templommakettel egyetemben. 

A megnyitón Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója áttekintést adott Egervár történelméről, kiemelve azt is, hogy a település 1950-ig Vas megyéhez tartozott. Hozzátette: a megyei könyvtár Egerváron is biztosít szolgáltatásokat, mint ahogy a megye csaknem összes településén. 

– Nagyon fontos missziót teljesítünk azzal, hogy a településeket a különböző alkotók oldaláról is bemutatjuk. Az egervári alkotókat sokan ismerik a megyében, de vannak közöttük, akik a városi közönség előtt most mutatkoznak be először – mondta Kiss Gábor. 

A kiállítás június 19-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában