Első alkalommal

2022.05.23. 08:00

Családi és férfinap Kistolmácson

Lovaglás, arcfestés, májusfa-kitáncolás is várta a résztvevőket szombaton a helyi kempingnél az első alkalommal, hagyományteremtő céllal megtartott családi napon.

Korosa Titanilla

Farsang Rebeka segítségével a kisebbek is kipróbálhatták a lovaglást, Violára édesapja, Bogdán Zsolt is vigyázott

Fotó: Korosa Titanilla

A kora délután kezdődő programból a vendéglátás sem hiányzott, a szervezők – a település önkormányzata és a Kistolmács Jövőjéért Egyesület – babgulyással, sült kolbásszal készültek, de került mellé pogácsa és más finomság is. Birkás Zoltán, az alig 200 fős Kistolmács polgármestere elmondta: szerették volna a helyi közösséget megszólítani egy közös programmal, hiszen a pandémia miatt az elmúlt időszakban nem tudtak összegyűlni, elmaradt a hagyományos nőnapi ünnepség is. Ugyancsak nagy hagyománya van a településen a férfinapnak, ezt most összekapcsolták a családi nappal. 

– Szórakoztató programot terveztünk erre a napra, ez az első ilyen jellegű esemény, bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak az eseményre, legalább 40-50 főre számítunk, de szívesen látjuk a máshonnan érkezőket is – tette hozzá a program kezdetén a település vezetője, s arról is szólt, hogy a családi napon nagy hasznát veszik annak a rendezvénysátornak, melyet egy pályázat keretében sikerült beszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában