A Festetics-örökség nyomában

2022.05.25. 07:00

Biciklitúrákon fedezhetik fel az érdeklődők a keszthelyi térséget, turisztikai térkép is készült

A Festetics-örökség program első hivatalos rendezvényén biciklitúra indult a keszthelyi kastélytól a térségben. Az állomásokon az úgynevezett pontszerű fejlesztésekkel ismerkedhettek a résztvevők – a Pelso Társaság mintegy 40 tagja.

Péter B. Árpád

A Pelso Társaság tagjai a kastélyból indultak kerékpártúrára

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A program célja, hogy a főúri családhoz köthető turisztikai helyszíneket minél többen felfedezzék. A kerékpáros csoport meglátogatta a Balatoni Múzeumot, a Georgikon Majormúzeumot, Hévízt, a gyenesdiási Festetics Imre állatparkot és a felújított malomnál lévő fűszerkertet. Erre az alkalomra elkészült a régió kerékpáros turisztikai térképe is – hívta fel a figyelmet Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója. 

A cél az, hogy a látogatók megismerjék a „Festetics-terméket”, amelynek érdekében az együttműködő partnerek, helyszínek még idén közös kedvezményrendszert is kidolgoznak. 

– A Festeticsek nagyon sokat tettek a térségért, amelynek a fejlesztését ők indították el – szögezte le Pálinkás Róbert. – Gondoljunk csak bele: az ország legszebb és leglátogatottabb kastélya idén is valamivel több mint 200 ezer látogatót fogadhat. Fontos számunkra, hogy a térségben meg tudjuk határozni ezt a turisztikai terméket, amely az identitásunk része is egyben. 

A kerékpáros csoport Hévízen is járt, ahol Kepli József János alpolgármester kalauzolta a látogatókat, bemutatva például a tavat elkerülő, felújított sétányt, amit fél éve adott át az önkormányzat. Következő lépésként pedig információs táblákat helyeznek ki. 

A Pelso Társaság által megtett körnél léteznek nagyobb túrák, hosszabb útvonalak is, amelyek felölelik, bemutatják a Festetics-örökséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában