Vöröskeresztes viadal

2022.05.21. 06:50

Balesetek sérültjeit kellett ellátniuk a fiataloknak a Nagykanizsán rendezett elsősegélynyújtó versenyen

A Magyar Vöröskereszt az idén ötvenedik alkalommal szervezte meg területi elsősegélynyújtó versenyét. A kanizsai és városkörnyéki forduló a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban zajlott pénteken, és a Mező-gimnázium csapata bizonyult a legjobbnak.

Benedek Bálint

A kép előterében a Zsigmondy-csapat egyik tagja, Bagonyi Emese, amint újraélesztésből vizsgázik éppen

Forrás: Gergely Szilárd

A Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének részéről Goór Violetta köszöntötte a résztvevőket. Elmondta: az általános és középiskolás, valamint a felnőtt kategóriákból is az első helyezett léphetne tovább a megyei döntőbe. 

– Az országos igazgatóság viszonylag későn, március végén értesítette a területi szervezeteket, hogy az idén újra megtarthatjuk a versenyt – fogalmazott. – Valószínűleg a felkészülési idő rövidsége miatt nem jelentkeztek általános iskolás és felnőtt csapatok sem, míg a középiskolásoknál a Zsigmondy-technikum négy, a Mező-gimnázium pedig egy alakulattal indult. Elsősegélynyújtást egyébként már tanítanak az iskolákban, van intézmény, ahol védőnők, tanárok már évekkel ezelőtt elindították a képzéseket. 

A feladatok baleseti helyzeteket modelleztek, illetve rosszulléteknél kellett reagálniuk a diákoknak. Fontos volt az elméleti tudás is, erről teszt keretében kellett számot adniuk. A megyei döntőbe végül a Mező-gimnázium Virovecz Ildikó ifjúsági védőnő vezette csapata jutott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában