Rendezvény

2022.05.24. 07:00

Az időseket köszöntötték Zalalövő budafai városrészében

A hazai társadalom intelligenciáját jelzi, hogy megbecsüli szépkorú polgárait – hangsúlyozta Vigh László, a térség országgyűlési képviselője azon a szombati rendezvényen, amit az északnyugat-zalai kisváros budafai településrészén tartottak.

Gyuricza Ferenc

Hertelendy Attila és Debrei Zsuzsanna műsora

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az egykor önálló, majd 1981-ben Zalalövőhöz csatolt Budafán harmadik alkalommal köszöntötték a helyi időskorúakat. Elsőként a Hevesi Sándor Színház két művésze, Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila, majd helyi szereplők műsorával. A kettő között lépett Vigh László a mikrofonhoz, aki köszönetet mondott azért, hogy az áprilisi parlamenti választásokon Zalalövő lakosainak 73 százaléka találta méltónak személyét a folytatásra. 

– Az elkövetkezendő éveink a családokról fognak szólni, hiszen a társadalom legfontosabb alapsejtje a család – folytatta a képviselő. – A szépkorúak pedig rendkívül fontos tagjai a társadalomnak, még akkor is, ha már nem tesznek egyebet, mint vigyáznak az unokákra, besegítenek a gyermeknevelés feladataiba, vagy a ház körüli teendőkbe, a gyermekeik otthonainak karbantartásába. 

Vigh László végül azt tanácsolta a szépkorúaknak, hogy vitalitásuk megőrzése érdekében járjanak sokat közösségbe, illetve végezzenek mindennap valamilyen munkát. 

Gyarmati Antal polgármester egy Müller Péter-idézettel kezdte saját köszöntőjét, ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes ősi kultúrákban lelkük érzékenysége, nyitott szellemiségük, valamint értéket képviselő élettapasztalatuk miatt különös tisztelet övezte az időskorúakat. Napjaink társadalmában viszont szinte nincs olyan szépkorú, akinek ne lenne gondja. Kit az alacsony jövedelem mindennapi beosztása nyomaszt, mások betegséggel küzdenek, vagy éppen feleslegesnek érzik magukat, s van, akit az egyedüllét gyötör. A szívük azonban a nehézségek ellenére sosem öregszik. Tudják, hogy az élet hatalmas ajándék, amit a család szeretete és a társadalom megbecsülése még szebbé tud tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában