Végre újra színpadon

2022.05.30. 06:50

Az elmaradt 20 éves jubileumot ünnepelte a nagykanizsai Premier Táncklub (videó)

A Premier Táncklub szombaton a HSMK-ban „Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod” címmel szervezte meg 22. születésnapi gálaestjét. A táncosok a kényszerpihenő után változatos repertoárral készültek, hogy méltóképp ünnepeljék meg az elmaradt 20 éves jubileumukat.

Benedek Bálint

A felnőtt csoport lendületes kánkánnal örvendeztette meg a közönséget

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A műsor előtt Németh Petra alapítóval, koreográfussal beszélgettünk. Elmondta: két éve gőzerővel, korábbi tagjaikkal együtt készültek a gálára, ám a járvány miatt felfüggesztették a versenyeket, az edzéseket, a fellépéseket. Elmaradtak a szlovén, olasz és cseh nemzetközi viadalok is. Ez az időszak lelki, személyi és anyagi veszteséget is okozott. 

– A kezdeti sokk után próbáltunk alkalmazkodni a helyzethez – folytatta Németh Petra. – Online edzések, versenyek váltották fel a tánctermi életet. Egy biztos, a szombati gála résztvevőinek hála és köszönet jár a kitartásukért, a pozitív hozzáállásukért. Két év munkájának, egy nehézségekkel teli időszaknak az eredménye látható most végre újra a színpadon. A korábbi gyakorlatok mellett új koreográfiákat mutatunk be, melyekben az alapítókat is láthatja a publikum. Nem vagyunk versenyistálló, sokkal inkább egy vidám, baráti társaság, egy olyan művészeti közösség, amelynek tagjai azért a versenyeken is kiválóan helytállnak. Az ötvenfős tagságunk show-, illetve látványtáncban igyekszik nívós, akrobatikával fűszerezett produkciókat létrehozni. 

A gálán a közönséget Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója köszöntötte, elmondta: a művészeti közösség története éppen az ezredfordulón, 2000 nyarán kezdődött. Négy ambiciózus, tizenéves lány hívta életre a csoportot, akik nemcsak csinosak és jó mozgásúak voltak, de talpraesettek is. Dénes Annamária, Németh Petra, Varga Judit és Varga Margit – némi szülői segédlettel – hozta létre a Premier Táncklub Egyesületet. Az alapítók megkeresték a Hevesi Sándor Művelődési Központ akkori igazgatóját, Papp Ferencet, aki támogatta az ötletüket, így mindjárt befogadó intézményt is találtak művészeti tevékenységükhöz. 

– Munkájukat a kezdetek óta támogatja a kiváló koreográfus testvérpár: a zalaegerszegi Kuzma Renáta és Kuzma Péter – folytatta az igazgató. – Az eltelt több mint két évtized alatt a táncklub létszámában, s az elért eredményekben egyre gazdagodott. Lányok generációi táncolták a „premieres” koreográfiákat, és ma is igazi rangot jelent a Premierbe járni. Számos dolog változott a klub életében az eltelt 22 év során, egyvalami azonban állandó maradt: a vezető személye mindmáig a színvonalat garantálja. Németh Petra azóta is tevékenyen éli a „Premier-álmot”, fáradhatatlanul koordinálja a táncklubot, értőn és érzőn irányítja a közösséget. Ő az összetartó erő, a közösség jó kovásza – méltatta beszédében Kovácsné Mikola Mária. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában