1830 kilométer

2022.05.11. 06:50

Átszelte Zalát a Toborzó emlékfutás (videó)

Kedden átszelte a katonai váltófutás mezőnye Zalát.

Arany Gábor

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Délután negyed háromkor Zalaegerszegen, a Dísz téren a Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjai díszlövéssel fogadták a váltót alkotó 24 hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonát, akik mellé kísérőnek közel másfél százan szegődtek. A stafétabotra dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Pácsonyi Imre megyei közgyűlési alelnök, valamint az emlékfutáshoz logisztikai segítséget nyújtó Báthory István Technikum igazgatója, Pusztai Zsuzsanna kötött díszszalagot. Az emlékfutást Pusztai Imre zászlós és Singlár László főtörzsőrmester kezdeményezésére szervezték meg.

A május 6-tól 19-ig tartó, 1830 kilométeres, 219 települést érintő program keddi etapja Szombathelytől Nemesdédig ért el, és Zalában 17 települést szelt át, az érdeklődők a helységtábláknál csatlakozhattak a váltóhoz, és kísérhették a katonákat át a településen. A továbbinduláshoz a rajtjelet dr. Sifter Rózsa pisztolylövéssel adta meg (a képen).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában