Kiállítás és díjazás

2022.05.18. 07:00

A zalaegerszegi Deák Ferenc Technikum diákjainak vizsgaremekeit díjazták (videó)

A végzős faipari technikustanulók vizsgadarabjainak hagyományos kiállítása és díjazása zajlott le május 12–17. között a Deák Ferenc Technikumban.

Arany Horváth Zsuzsa

A díjazott diákok csoportképe, középen Hadnagy György iparművész, aki húsz éven át tanított az iskolában

Fotó: Pezzetta Umberto

Az iskolában 15 faipari technikusés 13 asztalos-tanuló fejezte be tanulmányait. A tegnapi díjátadón a legügyesebb diákok a gyakorlatukat biztosító cégektől, vállalatoktól kaptak értékes ajándékokat, de gazdára talált a közönségdíj is. Utóbbi a tanárok, a diáktársak és három általános iskolai látogatócsoport 254 szavazata alapján. Tegnap Rozmán Sándor igazgató méltatta a tanulók és tanáraik, valamint gyakorlati képzőhelyeik munkáját.

A faipari vizsgaremekek kiállításának zárásaként, a tanulók díjazásakor a gyakorlati képző cégek, vállalatok felajánlása révén a legjobban teljesítő végzősök érezhetik a szakmai elismerést, ami induló pályájukhoz lendületet, önbizalmat ad. Rozmán Sándor igazgató köszöntőjében kifejtette: a faipar koncentrált szakmaisággal van jelen a díjátadókon, ami a középfokú intézmény számára megnyugtató hátteret ad a pedagógiai és a szaktárgyi munkához. 
 

Ezután adta át a szakmai zsűri által felállított rangsor díjait. A Bíbor-Fa Bt., a Császár Bútorker Kft., a Diamant Gépszerviz Kft., az Ypszilon-Hungary Kft., a Forest Hungary Kft., a Gamper Üzletház, a Gódor Bútor Kft., a Horváth Csapágy Kft., a JAF Holz Ungarn Kft., a Jakab Kft., a Kisgeri Kft., a Németh-Fa Kft., a Ricco Mobili Kft., a Sitform Bútorgyár, a Szalai Fafeldolgozó, az Edelholz Faipari Kft., a Szekeres József Bútorkellék Szaküzlet, a Windor Design Kft., a Vektor 2000 Bt., a Peza Csiszolóanyag Kft. és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ajánlott fel jutalmakat. A díjakat Iványi, Gergely, Gerencsér Péter, Szabó Dominik, Gombos Marcell, Varga Soma, Rátosi Tamás, Hajdu Balázs és Rinszki Krisztián vehette át a cégek képviselőitől a Deákiskolában. A közönségdíjat a szavazatok összeszámlálása után Varga Soma nyerte el. A szavazók között éjjeli- és fali szekrényeket sorsoltak ki a jelenlévők. A díjátadó ceremónia végén Hadnagy György iparművésznek az iskolában 20 éven át lelkiismeretesen, magas színvonalon végzett szakmai munkáját emlékéremmel ismerte el a Deák-technikum.

Galéria: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában