A fellépőknek öröm előadni a megtanult darabot

2022.05.27. 13:19

A művészeti iskola diákjai és tanárai is felléptek a becsehelyi tehetségnapon

A Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola (LAMI) mintegy 100 növendéke és tizenegy tanára is szerepelt csütörtökön az intézmény tehetségnapi programján, melyet első ízben szerveztek meg a becsehelyi faluházban.

Forrás: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A szülőket és a vendégeket a legkisebbek szolfézs előképzős csoportja gyermekdalokból álló csokorral köszöntötte. Majd a vendéglátó település polgármestere, Németh Géza állt a mikrofonhoz, aki beszédében üdvözölte a tehetséges fiatalokat. Elmondta: a nagykanizsai tankerületi központ vezetője, Magyar Ferenc és Friman Martin, a LAMI intézményvezetője jóvoltából a becsehelyi általános iskolában ettől az évtől a letenyei intézmény kihelyezett tagozata működik, mellyel elindulhatott a zenei oktatás. A faluház ezután tárt karokkal várja a zenekarokat, és a fellépő tehetségeket.

- A fellépők számára öröm megmutatni a szüleinknek a megtanult darabokat, a felkészítő tanároknak pedig büszkeség látni őket - fogalmazott Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. - A hagyományteremtő kezdeményezés nagyon jó, hiszen a gyerekek felszabadultan, vizsgadrukk nélkül állhatnak színpadra, mely minden hozzátartozó számára hatalmas örömet, s büszkeséget jelent.

Friman Martin, a LAMI intézményvezetője kiemelte: a letenyei fúvószenekar próbahelyszínként másfél éve élvezi a becsehelyiek vendégszeretetét, ezért különösen fontos, hogy az iskolában is jelen lehet a zeneoktatás. A járvány miatt két éve nem tarthattak hasonló rendezvényt, ám most végre már minden tanítványuk készen áll a bemutatkozásra, tudásának átadására.

A közönség láthatott többek között zongorista, fúvós és ütős diákokat, illetve tanáraikat, a műsor végén pedig a tánccsoportok is bemutatkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában