Családi nappal indítják a nyarat

2022.05.20. 14:00

A miklósfai Mindenki Háza energetikai korszerűsítéséhez keresnek pályázati forrást

A miklósfai Mindenki Házát üzemeltető Közművelődési és Városszépítő Egyesület közel 11 millió forintot nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázati kiírásán. Az elnyert támogatásból több rendezvényt is szerveznek.

Pásztor András

Radics Bálint, Pintér-Tuboly Kinga és Cseresnyés Péter

Forrás: Gergely Szilárd

Radics Bálint, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a projekt keretében három nagy és hét kisebb rendezvény valósul meg a következő két évben, melyek fő célja, hogy összefogva a lakosságot közösségi célokat valósítsanak meg. 

– Az első komolyabb rendezvény a sorban a családok napja lesz, amelyet a korábbi nagy sikerre való tekintettel június 18-án szeretnénk megrendezni gyermek- és felnőttprogramokkal színesítve – mondta Pintér-Tuboly Kinga fő szervező. 

Radics Bálint a civil szervezet támogatásával kapcsolatban elmondta, hogy az önkormányzattól eddig 4 millió forintot kaptak évente, ám az energiaárak megnövekedése miatt ezen összeg emelését kérte a közgyűléstől, de az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója nem támogatta a javaslatot. 

– Az épület energetikai korszerűsítésre szorul, ezért pályázati forrásokat keresünk helyiekkel közösen – tette hozzá Cseresnyés Péter or­szág­gyűlési képviselő, aki gratulált az egyesületnek a közel 11 millió forintos pályázati sikerhez. Mint mondta: ez is mutatja, hogy a civilek munkáját megbecsüli a kormány. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában