Rajzpályázat

2022.05.06. 15:00

A kanizsai Plakátházban hirdették ki a Légy te is festőművész! pályázat eredményét

A Thúry-múzeum a Plakátházban hirdette ki „Légy te is festőművész! Keltsd életre Z. Soós István grafikáit!” című rajzpályázatának eredményeit.

Horváth-Balogh Attila

20220504,Nagykanizsa, A nagykanizsai Thúry György Múzeum Légy te is festőművész! Keltsd életre Z. Soós István grafikáit! című rajzpályázatának eredményhirdetése a Magyar Plakát Házban Balról jobbra: A győztes gyerekek, Torda Olivér és Marton Mia (elöl, középen, Mia mellett kisöccse, Márk) Szmodics-Tugya Beáta történész-muzeológussal, a szülőkkel, Torda Magdolnával, Marton-Vidmár Evelinnel, Marton Balázzsal és dr. Száraz Csilla múzeumigazgatóval . Fotó: Szakony Attila SzA_Zalai Hirlap_ZH_

Fotó: Szakony Attila

A diákok által beküldött 68 alkotás közül a lányoknál 827 Facebook-lájkkal Marton Mia, a fiúk körében pedig 758 lájkkal Torda Olivér nyert. Mindketten a Zrínyi általános iskola 3. A osztályának diákjai, akiket az eredményhirdetésre osztálytársaik és tanítóik is elkísértek. A rendezvényen elhangzott: a pályázatról szóló múzeumi poszt – mely alatt a pályaművekre szavazni lehetett – 34 ezer embert ért el, ami soha nem látott érdeklődést jelent. A képen elöl a nyertes gyerekek (Mia mellett öccse, Márk) Szmodics-Tugya Beáta történész-muzeológussal (balról) és a szülőkkel, Torda Magdolnával, Marton-Vidmár Evelinnel és Marton Balázzsal, valamint dr. Száraz Csilla múzeumigazgatóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában