Biztonság mint fontos érték

2022.05.17. 07:00

A járműipar és a hadiipar is előtérbe kerül a következő időszakban

A járműipar Szilícium-völgyét építjük Zalaegerszegen, s mivel sok fejlesztés indul ezen a területen, Zala megye számára is fontos az a jövőkép, amelyet miniszterelnök úr felvázolt a Parlamentben hétfőn.

ZH

Palkovics László ipari és technológiai miniszter, Vigh László parlamenti képviselő és Benkő Tibor, az előző ciklus honvédelmi minisztere a hétfői ülésen

Forrás: ZH

Ezt Vigh László ország­gyűlési képviselő, miniszteri biztos mondta lapunknak annak apropóján, hogy tegnap az Országgyűlés megválasztotta Magyarország miniszterelnökének Orbán Viktort. A zalai politikus felidézte a kormányfő szavait, amelyek értelmében a következő évtized a biztonság kérdéséről szól majd, és a legfontosabb feladat az állampolgárok biztonságának garantálása lesz. Fontos a NATO- és az EU-tagság, ugyanakkor az ország védelméről a kormánynak kell gondoskodnia, tette hozzá. Mint jelezte, a járműipar és a hadiipar előtérbe kerül a következő időszakban, így a zalaegerszegi fejlesztések ugyancsak folytatódnak ezeken a területeken is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában