Rendőrautóba is ülhettek

2022.05.30. 08:00

A gyerekekről szólt a nap Nagykanizsán is

Nagykanizsán szombaton a Medgyaszay Házban és környékén szervezték a városi gyermeknapot és „Kék lámpás napot”.

Benedek Bálint

Nagykanizsán, a Medgyaszay Ház előtt járműveket mutattak be a gyerekeknek. A seprőgépet is „ki lehetett próbálni”

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ingyenes program a változékony időjárás miatt a művelődési házban indult az Eraklin Táncklub Egyesület előadásával, ezután különféle koncerteket látogathatott a közönség. A gyerekek körében nagy népszerűségnek örvendtek az intézmény előtt parkoló járművek is.

A Netta-Pannonia Kft. takarítógépei mellett a közterület-felügyelők autójába, a rendőrautóba, a tűzoltóautóba és egy sárga autóbuszba is beülhettek fiatalok. 

A nagykanizsai Dancs Balázs három fiával, Kristóffal, Ádámmal és Bálinttal érkezett. A fiúknak a busz tetszett a legjobban, főleg, hogy a sofőr engedélyével a hatalmas kormánykereket is meg lehetett fogni, sőt az ajtók nyitására szolgáló gombokat is kezelhették. A kanizsai tűzoltók Mercedes szerkocsija is nagyon népszerű volt, szinte egymást váltották a gyerekek a pilótafülkében, ahol a kék lámpákat, s azok hangját is lehetett tesztelni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában