Egyhangú közgyűlési döntések

2022.04.08. 06:50

Zeginfó: Hatházi drónprojekt, a reptér mellett épül meg a kutatás-fejlesztési központ

Többségében egyhangú döntésekkel zárult a csütörtöki testületi ülés, amelyen 23 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. A fontosabb fejleményekről Balaicz Zoltán polgármester számolt be a városházi Zeginfón.

Mozsár Eszter

Egyelőre ingyen használható a ZTE Aréna mellett nemrég átadott parkoló

Forrás: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A testület módosította 2022- es költségvetését. A kezdő főösszeg, a minden eddiginél magasabb 63,6 milliárd forint most tovább emelkedett egy 251 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően. A grémium megváltoztatta az eddigi Innovációs Díj elnevezését, amelyet ezentúl évente két cég kap majd meg, ám már Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért Díj elnevezéssel. A Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetőjének Ladányi Ibolyát nevezték ki.

 

Balaicz Zoltán elmondta: a Galamb utca helyén, a ZTE- stadion mellett átadott 100 férőhelyes, eredetileg fizetős parkolót a testület egyelőre ingyenesen használhatóvá tette. Ugyanakkor a Batthyány utca 1. előtti, négy térköves parkoló a fizetőövezetbe került. 
 

A polgármester tájékoztatása szerint Andráshida és Hatház közötti, 110 hektáros területen fog megépülni 20 milliárd forintos ráfordítással a Dronemotive Drónkutatási és Fejlesztési Kompetencia Központ. Ugyanitt kap helyet a Közép-Európai Veszélyhelyzeti Reagálási Egység és Támogató Központ, ami 500 kilométer sugarú körben, a szomszédos országokat is érintve fog ellátni gyors reagálású, különleges mentési feladatokat. Az önkormányzat a projektek megvalósításához biztosította a területeket részben eladással, részben bérbeadással, ez első körben 240 millió forint bevételt jelent. A kisgépek és sportrepülőgépek, helikopterek leszállása továbbra is biztosított. 
 

A Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt pályázaton a csácsbozsoki és az andráshidai pályák felújítására lesz lehetőség, 10 százalékos önrésszel. A Petőfi utca 13. számú romos ingatlan helyén az új magántulajdonos társasházat kíván építeni, ezért a Charity Shop adománypont a Kispest utca 11. szám alá költözik. A Modern városok program keretében kormányzati támogatással számos út, járda, tér, parkoló és közmű újul meg. A testület döntése alapján posztumusz díszpolgári címben részesül Czobor Mátyás, aki 18 éven keresztül volt Zalaegerszeg polgármestere, Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető címet dr. Szalontai Tibor urológus főorvos és dr. Szalai Zoltán traumatológus főorvos, a Szidónia-díj alapítója kap – tájékoztatott a polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában