Magyar falu program

2022.04.22. 07:00

Új eszközökkel bővült a novai játszótér

Csúszdával ellátott komplex mászóvárral, körhintával és kötélmászókával egészült ki a göcseji község régi játszótere.

Gyuricza Ferenc

Németh József az egyik új játszótéri eszköznél

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az ötmillió forint értékű fejlesztést a Magyar falu program támogatásából tudta az önkormányzat megvalósítani. Németh József polgármester lapunknak elmondta: a régi játszótér a gyermeklétszám miatt bővítésre szorult, s azért is szerették volna fejleszteni, mert a játékok már kevésbé voltak vonzóak a faluban élő kisgyermekek számára. 

– Olyan játékokat választottunk, amelyek megfelelnek a kor színvonalának – magyarázta a polgármester. – Az eszközöket erre szakosodott cég telepítette, a mászóvár alatti harminc centiméteres ütéscsillapító mosott kavicságyat viszont helyi vállalkozók alakították ki. Szintén novai vállalkozástól vásároltuk a nagyméretű fákat, hogy telepítésükkel kellemesebb klímát teremtsünk az ide kikapcsolódni érkezőknek – mondta. 

Németh József hozzátette: a játszótér ideális helyen, az óvoda szomszédságában található. Az intézményből hazatérők gyakran megállnak, a gyerekek akár egy órát is eltöltenek még itt. A szülők számára ezért padokat helyeztek ki, illetve abban is gondolkodnak, hogy a szomszédos Léránt Lajos Sportcentrum területén egy szabadtéri fitneszparkot alakítsanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában