Több fődíj és minősítés

2022.04.27. 14:00

Eredményesek voltak a keszthelyi diákok a Helikonon

Több mint kétezer diák mérte össze tudását a Helikoni ünnepségeken az elmúlt hét második felében. A 20 kategória győzteseit a szombaton tartott fődíjasok gáláján hirdették ki.

Péter B. Árpád

Jókedvű csoportkép a fődíjasok gálája után, középen Nagy Bálint Fotó: Belovári András

A keszthelyiek eredményesen szerepeltek a Dunántúl legrangosabb diák művészeti seregszemléjén, több fődíjat és szinte számolatlan arany, ezüst és bronz minősítést szerezve. A legtöbb kategóriát pécsi fiatalok nyerték: a baranyai megyeszékhely hét intézményéből érkező diákokat tizenháromszor szólították színpadra. A legeredményesebbnek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma bizonyult, amely megnyerte a pontversenyt, diadalmaskodva a komolyzenei hangszerszóló, a kamarakórus, a népzene és a népdal kategóriában is.

– Hadd emeljem ki azokat a tehetséges fiatalokat, akik az elmúlt három napban megmutatták a tehetségüket, és ezzel példát adtak nemcsak a saját korosztályuknak, hanem az idősebbeknek is – fogalmazott a fődíjasok hét végi gáláján Nagy Bálint polgármester. – Nagyon jó volt látni, hogy Keszthely újra megtelt tehetséges fiatalokkal, akiket a város visszavár.

A Helikoni ünnepségeket ezúttal a pandémia miatt nem a megszokott két év, hanem négy esztendő elteltével rendezték meg ismét. A rangos seregszemlén 2150 diák mérte össze tudását, illetve vett részt számos szórakoztató programon, esti koncerten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában