Kendlimajori szabadiskola

2022.04.28. 16:00

Tavasz végén kezdődik a Ludvig művésztelep

Az idei szezont a világjárványt megelőző évekhez hasonló lendülettel indították Kendlimajorban, a művészeti szabadiskolában.

Benedek Bálint

Ludvig Zoltán portrékészítő kurzusa népszerű, sok érdeklődőt vonz Fotó: ZH

Március közepén a Nyitott műterem elnevezésű program nyitotta a tavaszt. Ezután a gyermekek részvételével kreatív foglalkozásokat tartottak, mely olyannyira népszerű volt, hogy újabb két időpontot is kitűzött már a kendlimajori szabadiskolát irányító Ludvig család.

- A gyerekek felkészülten jöttek hozzánk, hozták a saját témáikat, amiket aztán beépítettek a Ludvig Zoltán festőművész által adott feladatba – mondta Ludvig Klára szervező, házigazda. – A felnőtteknek szervezett kurzusok sorát Ludvig Zoltán vegyes technikájú kurzusával indítottuk, amit a jelentős érdeklődésre tekintettel meg kellett dupláznunk. Sokan érdeklődnek a tavaly októberben indított „portré festés másképpen” festészeti technikája iránt. A következő felnőtt kurzust a fővárosi Székács Zoltán képzőművész vezeti, ami várhatóan ugyancsak teltházzal működik. Kínálatunk olajfestészeti elfoglaltsággal is bővült, melyet a Hévízen élő Király Nikoletta festőművész vezet.

Ludvig Klára elárulta: a jubileumi, 30. Ludvig Nemzetközi Művésztelepet a megszokottnál kicsit előbb, május 29-től június 11-ig szervezik meg, melyre többnyire megkapták a visszajelzéseket a művészektől. Bíznak abban is, hogy az Európán kívüliek megkapják a vízumot, és idén szintén gazdagítják a művésztelepet alkotásaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában