Adott lehetőségekből a legjobbat kihozni

2022.04.16. 10:00

Szentgyörgyvölgyön tartott fórumot Vigh László több önkormányzati képviselő számára

Egy önkormányzat akkor dolgozik jól, ha az adott lehetőségből a legtöbb eredményt tudja kihozni. Minden település más adottságokkal rendelkezik és mások a lehetőségei, ezért a fejlődési pályájuk is eltér egymástól.

Gyuricza Ferenc

Elöl Kálmán Elekné felsőszenterzsébeti alpolgármester, Varga Zsuzsanna szentgyörgyvölgyi és Egri Éva lendvajakabfai polgármester. Hátul Vigh László parlamenti képviselő, Nemes Kálmán kerkafalvai, Nagy István nemesnépi, Kállai Csaba magyarföldi és Bedő Róbert csesztregi polgármester

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Vigh László, a térség újraválasztott parlamenti képviselője mondta mindezt azon a fórumon, amit csütörtökön tartott Szentgyörgyvölgyön több önkormányzati vezető számára. A találkozó apropóját a falu legújabb fejlesztésének, a temető kerítésének és kapujának átadója adta, ám a helyi polgármester, Varga Zsuzsanna javaslatára egyéb aktualitások, egyebek közt a pályázati lehetőségek is szóba kerültek. 

Varga Zsuzsanna elmondta: a temetői infrastruktúra fejlesztését több lépcsőben végezték, első körben az adósságkonszolidációra nem szorult településeknek juttatott támogatásból újították fel a ravatalozót, ezt követte a Magyar falu program pályázatán elnyert összegből egy urnafal létesítése, majd az utcafronti kerítés és kapu felújítása. A minap közzétett döntési lista alapján Varga Zsuzsanna arra is kitért, hogy ismét nyertek a Magyar falu program pályázatán, ezúttal a ravatalozó és az urnafal közötti területet burkolják le. 

– A falu fejlesztésének három alappillére van, az önkormányzati pályázatok, az alapítványunk, valamint a szociális szövetkezet. Utóbbi révén létesülhetett a már több ciklussal ezelőtt bezárt volt általános iskola épületében az a Tökmag kávézó, helyitermék-­bolt, reggeliző és lottózó, ahol jelenleg vagyunk – folytatta a polgármester, majd hozzátette: a térségben egyedülálló kezdeményezés egyre népszerűbb, a falubeliek éppúgy szívesen látogatják, mint a környékbeli településeken élők vagy a térségbe érkező turisták. 

Vigh László a fejlesztések kapcsán elmondta: az önkor- mányzatoknak a politikai szabadságuk megvan a tervezéshez, a gazdaságival viszont nem feltétlenül rendelkeznek, önerőből nem tudnak minden­hez forrást biztosítani. A pályázatokkal ezt a problémát igyekszik a kormány áthidalni, ám minden igényt nem tud az állam kielégíteni. Ezért külön örömteli, hogy a térség három települése, Szentgyörgy­völgy, Alsó- és Felsőszenterzsébet együtt 226 millió forintot nyert külterületi útjai felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában