Esélyegyenlőség

2022.04.29. 18:00

Nők a közszférában - Az office jóga alapjait is elsajátíthatták Nagykanizsán

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum adott otthont tegnap az Interreg V-A Ausztria– Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló WomEn-Puls projekt roadshow újabb állomásának.

Benedek Bálint

20220428, Nagykanizsa, A Nagykanizsai Szakképzési Centrumban tartották az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében megvalósuló WomEn-Plus projekt roadshow-ját. Balról: Vinhoffer Judit projektmenedzser, IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., Csalló Andrea a zalaegerszegi Szám-Pont Kft. ügyvezetője, Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja, dr. Halász Gabriella orvos-közgazdász, szociális menedzser és Tóth Szilvia a zalaegerszegi Szám-Pont Kft. trénere . Fotó: Szakony Attila SzA_Zalai Hirlap_ZH_

Fotó: Szakony Attila

Az intézményben tartott előadásokra a közszférában dolgozók kaptak meghívást, ami nem véletlen, hiszen a projekt fő célja a közszférában dolgozó nők helyzetének javítása, és az esélyegyenlőség megteremtése. A roadshow a zalai városokat érinti, s a tréningprogram tapasztalatait és a projekttevékenységek eredményeit foglalja össze. A vendégeket Bene Csaba, a szakképzési centrum kancellárja köszöntötte.

Bene Csaba kitért rá, a közszférában túlsúlyban vannak a női munkavállalók, és nagyon fontos odafigyelni rájuk.

– Szeretnénk szélesebb körben elérni a női munkavállalókat, minden olyan nőt, akiknek napi feladatai közé tartozik a magánélet és a munka öszszeegyeztetése – mondta Vinhoffer Judit, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft. projektmenedzsere. – Továbbá fontos, hogy a férfi munkáltatók is részt vegyenek a rendezvényeinken, hiszen egyfajta érzékenyítésként is szolgálnak ezek a programok. A projekt keretében hasznos előadások hangzottak és hangzanak el, például a kiégés elkerüléséről, illetve a résztvevőknek lehetőségük nyílt elsajátítani az office jóga alapgyakorlatait, egészségügyi felmérésen vehettek részt, és önismereti tesztek kitöltésével léphettek előre a gyengeségeik javításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában