Húskészítmények, kézműves sajtok...

2022.04.11. 14:00

Minőségi termékekkel várják a vásárlókat a galamboki termelői piacon

Húskészítmények, kézműves sajtok, mézáruk, házi savanyúságok és lekvárok, péksütemények egyaránt helyet kaptak a 2019-ben megnyitott, vásárlóit havi egy alkalommal váró galamboki termelői piac kínálatában. Az állandó árukészletet szezonális termékekkel is kiegészítették az árusok.

Gyuricza Ferenc

Szécsényi Szabolcs és felesége, Szécsényiné Pekker Judit Dobos Zoltánné eladótól vásárolt mangalicatermékeket. Fotó: Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Utóbbiak közé tartoztak a friss zöldségek, valamint azok a palánták és vetőmagok, amiket a nagykanizsai Grácz Péter hozott a dél-zalai községbe. Mint mondotta, ugyan kicsit élénkebb érdeklődésre számított, de egy hónap múlva is ott lesz, akkor még szélesebb palántakínálattal, szabadföldbe azonnal kiültethető paradicsommal, paprikával lesz jelen. A zalakarosi Szécsényi Szabolcs alaposan bevásárolt. Mint mondotta, Csehországból érkezett vadászvendégei vannak, akik mangalicaszalonnát kértek tőle, az pedig jó minőségben főként egy termelői piacon szerezhető be. Galambokon mintegy húsz árus kínálta a termékeit, köztük rendszeresen vannak húskészítményekkel foglalkozók is. 

 

– A termelői piac egyik legnagyobb előnye, hogy megbízható, helyi árusoktól vásárolhat az ember – magyarázza. – Ők nem nagyüzemben előállított termékeket kínálnak, hanem olyan árujuk van, aminek a származása nyomon követhető, leellenőrizhető. Kifejezetten mangalicaszalonnáért jöttünk a feleségemmel, de közben szétnéztünk a többiek kínálatában is, így végül vettem még mézet, házi kenyeret, pogácsát és tört piros paprikát is. Mindketten szeretjük a helyi árusok által kínált termékeket, a nyári időszakban például rendszeresen megfordulok a fonyódi és balatonfenyvesi piacon is.

 

Galéria:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában