Tovább bővítik a szakköri kínálatot

2022.04.20. 20:00

Mézeskalács-kiállítás nyílt Vasboldogasszonyban (videó)

A Nemzeti Művelődési Intézet a települési értékalapú közösségeket megszólító „A szakkör – tudásunkkal kézenfogva” elnevezésű felhívása nyomán Zalában 95 kézművesszakkör működött az elmúlt időszakban, közülük Vasboldogasszony községben mézeskalács-készítéssel foglalkozhattak az érdeklődők.

Arany Horváth Zsuzsa

Matyasovszky Margit, Bogdán-Bertók Barbara, Sós Bálintné, Darók Józsefné, Hajas Istvánné, Kálmán Imréné (hiányzik a képről Pálffy Béláné), mögöttük Hessel Beáta és Németh Zsolt

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A munkájukból a faluházban összeállított kiállítást kedden nyitotta meg Németh Zsolt polgármester és Matyasovszky Margit, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatója. A község vezetője örömét fejezte ki az asszonyok aktivitásáért, ami jelzi, összetartó közösség él a faluban. A pályázatot gondozó intézet zalai vezetője méltatta a szakkör idősebb és fiatalabb résztvevőinek mézeskalács alkotásait, hozzátéve, a művelődési intézet ott van szinte minden zalai településen, segítve az önszerveződést. 

Ebben az évben bővül a szakköri kínálat, s közművelődési kirándulásra is sor kerül. A vasboldogasszonyi szakkört Hessel Beáta közművelődési szakember vezette, ő invitálta az érdeklődőket az április 30-ig látogatható tárlat megtekintésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában