Ezen a vízen kelt át Jézus

2022.04.02. 11:54

Mányoki Attila lehet az első magyar, aki átússza a Galileai-tengert

A zalai hosszútávúszó várhatóan vasárnap vág neki a Stillwater 8 sorozat második állomásának.

zaol.hu

A Galileai-tenger, vagy más néven Kineret, a Genezareti-tó vagy a Tiberias-tó, Izrael legnagyobb édesvizű tava.  20,5 km hosszú, e mellett 214 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. Ez a Föld legalacsonyabb édesvizű, és a világ második legalacsonyabb tava a Holt-tenger után. A Biblia szerint itt gyalogolt át Jézus Krisztus is.

 

A tavat elsőként 1944. október 28-án úszta át Yitzhak Yehezkel, azóta pedig összesen 37 személy követte. 

 

Mányoki Attila első magyarként vág a Galileai-tengernek Lior Eliyahu vezetésével.  A sportoló szeptember óta készíti fel magát az úszásra. Március 28-án érkezett meg Izraelbe, s helyi idő szerint április 3-án reggel 7 órakor vág neki a távnak a déli oldalról.

 

-Várhatóan rövidebb lesz, mint a legtöbb úszásom és a sorozat előttem álló helyszínei. A napokban amely területeket fontosnak tartottam, azokat már beúsztam. Vízhőmérséklet szempontjából 3 részre lehet osztani. A start sekélyes területe "melegebb", de csak rövidebb szakaszon, majd jön a nagyobb meghatározó terület ami 17-18 fok körül mozog. Az utolsó területet pedig egy picit hűvösebb lesz, mivel a Jordán folyó torkolata mellett lesz. A folyó a hegyekből jövő olvadás miatt kicsit erősebb és hűvösebb vizet szállít, mely valamennyire befolyásolja a célterület környékét. Amióta megérkeztem meleg van és a szél is változékony - fogalmazott Facebook posztjában az hosszútávúszó, aki jelenleg optimista és nyugodt.

 

Mányoki úszását ITT lehet majd élőben követni!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában