A város polgárai lettek

2022.04.29. 07:00

Jutalmat kaptak a legjobban teljesítő végzős diákok Zalaegerszegen

Közel harminc évre tekint vissza Zalaegerszegen a polgáravatás hagyománya. Tegnap elültették a végzősök fáját a Béke ligetben, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben pedig jutalmakat adtak át.

Jóna István, Mozsár Eszter

A hangversenyteremben 114 diák vehetett át oklevelet és könyvutalványt Balaicz Zoltán polgármestertől, köztük Forintos Fruzsina, a Zrínyi Miklós Gimnázium 12. B osztályos tanulója.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A diákönkormányzat javaslatára 2018 óta ültetik el a végzősök fáját a Béke ligetben, emlékül a városban töltött diákévekre. A polgáravató ünnepségen a városi diákpolgármester, Szabó Levente kívánt sok sikert a végzősöknek a vizsgákhoz és a továbbtanuláshoz. Éder Gábor diák-alpolgármester utalt arra, hogy a nehéz középiskolás éveket még nehezebbé tette a koronavírus- világjárvány, ami sok mindent átírt az elmúlt két esztendőben. Reményét fejezte ki, hogy a ballagás és az érettségi úgy sikerül majd, ahogy mindenki elképzelte.

Képünkön jobbról a harmadik Balaicz Zoltán polgármester, jobbján Szabó Levente diákpolgármester és Éder Gábor diák-alpolgármester ülteti el a fát a végzős tanulókkal együtt, a Városgazdálkodási Kft. munkatársainak segítségével.

– Az elmúlt két évben távolságtartással, szűkebb körben tudtuk megtartani a faültetést – idézte fel Balaicz Zoltán polgármester. – A 2022-ben végzős diákok most fát ültetnek a jövőnek, emlékül maguknak és a következő nemzedéknek.

 

Elmondta, hogy Zalaegerszegen 871 végzős diák van. Közülük 304-en állami gimnáziumokban fognak érettségit tenni. További 70 fő a Mindszenty-gimnáziumban érettségizik, 487-en a technikumokban fognak majd részben érettségit és szakmai vizsgát tenni, és további tíz fő a Béke ligeti iskolában végzős. A program zárásaként a városvezető és a diákok együtt ültették el a végzősök fáját.Elmondta, hogy Zalaegerszegen 871 végzős diák van. Közülük 304-en állami gimnáziumokban fognak érettségit tenni. További 70 fő a Mindszenty-gimnáziumban érettségizik, 487-en a technikumokban fognak majd részben érettségit és szakmai vizsgát tenni, és további tíz fő a Béke ligeti iskolában végzős. A program zárásaként a városvezető és a diákok együtt ültették el a végzősök fáját.

 

Zalaegerszeg önkormányzata évek óta jutalomban részesíti a tanulmányi és sportversenyeken eredményesen szereplő végzős tanulókat, így a faültetés után ünnepségre várták a diákokat a Városi Hangverseny- és Kiállítóterembe.

Balaicz Zoltán az oklevelek és a 4 ezer forintos könyvutalványok átadása előtt elmondta, örvendetes, hogy két év után újra személyesen találkozhatnak. Idén a 871 végzős diák közül 114-en kapnak jutalmat. A polgármester köszöntőjében arra biztatta a fiatalokat, hogy soha ne adják fel álmaikat, legyenek kitartóak azok elérésében, s tartsák meg kötődéseiket családjukhoz, barátaikhoz, a városhoz.

Balaicz Zoltán méltatta a jelenlévők kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeit, majd Velkey Péter humánigazgatási osztályvezetővel közösen nyújtotta át az okleveleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában