Vidám feladatokkal

2022.04.20. 12:00

Húsvéti kalandtúrát tartottak Hagyárosböröndön

A község önkormányzata az idén – a tavaly megtartott Húsvéti rejtélytúra sikerén felbuzdulva – ismét túrázásra invitálta mindazokat, akik szívesen kalandoznak, sétálnak a település határában.

ZH

Gyarmati Vanessza kislányával, Zatykó Mirával

Forrás: Zalai Hírlap

Mint azt Varga Katalin polgármestertől megtudtuk: a kultúrház épületétől induló túrát a húsvéti ünnepek előtt, illetve alatt már több család is teljesítette. A kisgyerekek is nagyon szívesen járták a mezei utakat, mivel ez a túra nem egy egyszerű kirándulás, hiszen az útvonalon kialakított állomások további kalandokat is ígértek. 

– A kikapcsolódni vágyók az állomáshelyeken a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó izgalmas, vidám feladatokkal találkoztak, így például fejtörőkkel, ügyességi játékokkal – jelezte a polgármester, majd hozzátette: a visszajelzések alapján a legnépszerűbb fel­a­dat az adott állomás környékén elrejtett dolgok felkutatása volt, de sok gyermek számára külön élményt jelentett a tájékozódás, a helyes útvonal megkeresése. A tájékozódást egy térkép, a túrafüzetben található útleírás, illetve fotók segítették, így a gyerekek maguk jöhettek rá, merre visz az út, s hol kell keresni a húsvéti ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában