Frissen Zalából

2022.04.05. 08:00

Horvát fotóművésznek szervezett kiállítást a Lendvai Foto-Video Klub

Az Egyesült Államok nemzeti parkjainak természeti környezetét mutatja be fotóin a horvát Davorin Mance, akinek képeiből pénteken nyílt tárlat a Galéria és Múzeum Fő utcai bemutatótermében.

Gyuricza Ferenc

Davorin Mance fényképei május végéig tekinthetők meg.

Forrás: reprodukció: Gyuricza Ferenc

A kiállítás szervezője a Lendvai Foto-Video Klub volt, amely hosszabb ideje ápol kapcsolatot a csáktornyai társ­egyesülettel, innen a kapcsolat a horvát fotóművészhez. ­Davorin Mance először mutatkozhatott be önálló tárlattal a muravidéki kisvárosban. A május végéig megtekinthető fotói a természet szépségét és magasztosságát tárják az érdeklődő elé. Kiállítása angolul a Southwestern Comfort, magyarul a Délnyugati vigasz címet kapta, amit az alkotó azzal magyarázott, hogy a fotók az Egyesült Államok délnyugati térségében, Utah, Nevada, Arizona, illetve Kalifornia államokban, 17 különböző nemzeti parkban készültek, másrészt nyugalmat, békességet sugároznak, ezáltal vigaszt kínálnak a hétköznapi munkában megfáradt embernek. 

 


A horvát fotós két ízben járt a tengerentúlon, ahol 35 napot töltött el a nemzeti parkokban, s ez idő alatt mintegy 11 500 kilométert tett meg. Davorin Mance képeivel a már említett szándék mellett arra is törekedett, hogy azokat a csodálatos természeti formákat és egyedülálló környezeti jelenségeket mutassa meg a fotóművészet iránt érdeklődőknek, amelyekben tetten érhető a világunk végtelensége, a természet fenségessége, így az ember jelenléte még csak nyomokban sem látható a fotókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában