Beruházás

2022.04.15. 06:50

Három útszakaszt hoztak rendbe Nagybakónakon

Három utat újítottak fel Nagybakónakon pályázati forrásból és önerő felhasználásával, nemrég bonyolították le a műszaki átadásokat.

Benedek Bálint

A Szent István körúton Horváth László, a Bauterc-Prizma Kft. tulajdonosa, Horváth Roland, Peczeli Zoltán műszaki ellenőr és Kovács Tamás

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A polgármester a kivitelező képviselőjével és a műszaki ellenőrrel járta végig a beruházásokat. A belterületi útszakaszok jó része elöregedett, felületük kátyúkkal tarkított, néhányuk szinte járhatatlanná vált. Most viszont Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője segítségével a nagybakónakiak a Magyar Államkincstár pályázatán nyertek és felújíthattak néhány szakaszt. 

– Ezúttal 13 millió forintot nyertünk a pályázaton, amit kétmillió forinttal egészített ki az önkormányzat – tájékoztatott Kovács Tamás polgármester. – Ebből a Hunyadi és a Kisfaludy utca 100-100 méteren, míg a Szent István körút 170 méter hosszan kapott új, tartós aszfaltburkolatot. Sőt, a szakemberek a Hunyadi utcában az útpályát is kiszélesítették, mert korábban nem fértek el a teherautók. Más beruházásokat is elindítottunk és tervezünk: egy eddig hiányzó játszótér létesítésére 5,8 millió forintot nyertünk a Magyar falu programból, s rendbe tennénk a Kisfaludy utca 320 méteres, maradék szakaszát. 

A felújított utak kivitelezője, a nagykanizsai Bauterc-Prizma Kft. ügyvezetője, Horváth Roland elmondta: a pályaszerkezeteket stabilizálták, majd az alapozás és kiegyenlítés után 7 centi vastag aszfalttal borították. Ebből három a kötő-, míg négy centiméter a kopóréteg, ezek mellé pedig 50 centiméteres mészkő borítású padka került, mely várhatóan hosszú évekig szolgálja a falu közösségét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában