Közösségi munkával

2022.04.04. 13:00

Gömbszivarfákat ültettek Petrikeresztúron

Közösségi munkával ültettek el harminc gömbszivarfát szombaton a településen. A növényeket a 2021-es Országfásítási program keretében kapta a község.

Gyuricza Ferenc

Borvári Lili, Pálfi Tiborné, Csonka Zsolt és Bátorfi Tamás a fánál Fotó: GYF

Borvári Lili polgármester lapunknak elmondta: ezúttal a Kossuth utca páros oldalát fásítják. Azért a gömbszivarra esett a választásuk, mert légvezetékek is találhatók ezen az oldalon, így magasra növő vagy terebélyes fák nem jöhettek szóba. A harminc fát egyenletesen osztották el, egymástól viszonylag nagyobb távolságra, ám idén is szeretnének pályázni, s ha sikerük lesz, akkor a köztes területekre is ültetnének növényeket. 

 

A polgármester azt is elmondta: a faluban úgy tervezik a növénytelepítést, hogy minden évszakban más és más cserje vagy fa hozzon virágot. Erre remek példa a Kossuth utca páratlan oldala, ahol először az aranyeső virágzik ki, majd a japán cseresznye, míg ősszel a gömbjuhar látványában gyönyörködhetnek, az ugyanis az első fagy idején pirosodik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában