Mi vonzóbb a telefon, laptop képernyőjénél?

2022.04.10. 12:00

Fedett élménypark háromezer négyzetméteren Zalában

Alsópáhok épült fel a Dunántúl legnagyobb fedett élményparkja. A háromezer négyzetméteren a három emelet magas mászófalak és kötélpálya mellett sok más izgalmas aktivitás is található, például lézer labirintus, barlang, trambulinmező és ninjapálya. 

Péter B. Árpád

Játékok, amelyek előcsalogatják a kamaszokból a versenyszellemet.

Fotós: Marton Zalán

Játékok, amelyek előcsalogatják a kamaszokból a versenyszellemet.

Fotós: Marton Zalán

A Bobo Fun Park tavaly júniusi átadása óta családok, baráti társaságok, osztályok és munkahelyi közösségek tették már próbára erőnlétüket, gyorsaságukat, hisz’, mint Baldauf Csaba igazgató mondja, a versengés többé-kevésbé mindenkinek a vérében van. A cél mindig a győzelem, a verseny tétjétől teljesen függetlenül. 


– A kamaszokban éppúgy megvan a versenyszellem, mint a hatévesekben, csak másra van szükség annak előcsalogatásához. Ha azonban megtaláljuk hozzá a kulcsot, akkor csak a záróra állíthatja meg őket – összegzi tapasztalatait a direktor. – Már a park tervezésekor az foglalkoztatott bennünket, vajon hol van a mai tinik ingerküszöbe. Mi lehet az a kikapcsolódási forma, amiért érdemes felnézni a mobiltelefonok nyújtotta virtuális világból? Igyekeztünk az elektronikát és a mozgást ügyesen kombinálni, hogy attól ne csak az agy, hanem a test is elfáradjon. 

 


Bár a videójátékozás és a fizikai aktivitás egymást kizáró tényezőkként élnek a fejünkben, valójában azonban ezek nagyon is jól tudják egymást erősíteni. Interaktív lehetőségekkel kiegészítve még a legegyszerűbb labdázásból, trambulinozásból vagy falmászásból is elképesztően izgalmas verseny alakulhat ki, ahol az ellenfél a másik fél, saját magunk, vagy maga a gép is lehet, fogalmaz Baldauf Csaba, hozzátéve: a Bobo Fun Park megnyitása óta szerzett tapasztalataik fényében bátran állíthatják, nincs olyan gyerek, aki ezen lehetőségek láttán ne akarná azonnal kipróbálni valamelyiket – és általában a szülők is így vannak ezzel.

Baldauf Csaba tapasztalatai szerint a tinik gyorsan belefeledkeznek a játékba, a szülőkből pedig előjön a gyermeki énjük.
Forrás: Marton Zalán


A szállodaigazgató szerint a parkban most naponta bizonyítást nyer, hogy amennyiben valódi kihívást találnak a családtagok, akkor a tinik gyorsan belefeledkeznek a játékba, a szülőkből pedig előjön a gyermeki énjük. És a kettő találkozásánál ott van az, amitől egy családi program felejthetetlen lesz: a közös élmény.
A könnyen átlátható épületben a gyerekek koordinálását animátorok segítik, akik a játékok biztonságos használatát is felügyelik. A fedett arénának köszönhetően pedig garantált programot jelent a Bobo Fun Park, hiszen nem kell izgulni, hogy az utazás napján vajon milyen idő lesz – teszi hozzá Baldauf Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában