Győzelmi ünnepség

2022.04.11. 11:30

A választási sikert ünnepelték Szilvágyon

A választási győzelemért mondott köszönetet a településen pénteken este Vigh László, a térség újból mandátumot szerzett egyéni választókerületi képviselője.

Gyuricza Ferenc

Vigh László (középen) a környező települések polgármesterei körében. Balról Kámán János, Kozmadombja, Szabó András, Kálócfa, Tánczos László, Pórszombat, Péntek Katalin, Szilvágy és ifj. Paál István, Kerkabarabás önkormányzati vezetője

Forrás: Gyuricza Ferenc

A vacsorával és zenés programmal egybekötött rendezvényre a helyi és környező települések szimpatizáns lakosait hívták meg. A kultúrházban tartott ünnepségen először a helyi polgármester, Péntek Katalin köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott, amikor négy évvel ezelőtt tartottak hasonló összejövetelt, ígéretet tett rá, amennyiben 2022-ben ismét a Fidesz nyer, akkor ismét együtt ünneplik meg a választási sikert. Vigh László értékelő beszédében többek közt azt hangsúlyozta: egy országgyűlési képviselő és egy párt legfontosabb feladata, hogy elősegítse az ország állampolgárainak, az adott térség lakóinak boldogulását.

 

Vigh László szerint az idei választást megelőző kampány rendkívüli volt. Bár a Fidesz– KDNP szövetség gondosan felépítette a január elsejétől április 3-ig tartó kampányát, azt az időközben eszkalálódott orosz–ukrán konfliktus teljesen felülírta. – Nagy köszönet jár önöknek azért, hogy ebben a választókerületben minden eddiginél több, összesen 27 ezer ajánlást, s ezáltal négyezer új telefonszámot kaptunk, amelyek tulajdonosai aláírásukkal hozzájárultak ahhoz, hogy felhívhassuk őket – emelte ki a képviselő, majd azzal folytatta, hogy országosan mintegy kétmilliós stabil bázisa van a Fidesznek, ám ennél durván egymillióval több szavazatot kaptak. 

 

A hatalomban maradásukat a már említett háborús okok mellett a kormány olyan intézkedései segítették elő, mint a 13. havi nyugdíj folyósítása, a 25 év alattiak szja-mentessége, a befizetett adók visszatérítése a családok számára, de azt sem szabad elfeledni, hogy hazánkban immár 8-9 éve nem emelkedtek a rezsiköltségek, valamint Magyarországon – szemben Európa többi államával – a kormány árbefagyasztó politikájának köszönhetően nem 700 forintba kerül az üzemanyag literje. Vigh László szerint ezenfelül két konkrét személy, Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter járult még hozzá a Fidesz–KDNP szövetség választási sikeréhez, utóbbi kommunikációjára például komoly kampányt tudtak felépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában