Ünnepi beszédet tartottak

2022.04.26. 18:00

A rendőröket köszöntötték Zalakaroson

Szent György napja egyben a rendőrök napja is. Ebből az alkalomból tegnap a fürdőváros Civil Házában Novák Ferenc polgármester köszöntötte a helyi őrs minden tagját, valamint a nagykanizsai és a megyei vezetőket.

Benedek Bálint

Sági János rendőr alezredes, Zalakaros őrsparancsnoka, Berke László rendőr ezredes, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság parancsnoka, Novák Ferenc polgármester és dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornok, megyei főkapitány

Fotó: Szakony Attila

A városvezető ünnepi beszédében emlékeztetett: az idén éppen harmincadik éve rendezik meg a rendőrök napját, a zalakarosi őrs pedig jövőre ünnepli a 30. születésnapját. Az egyenruhások a település életében és mindennapjaiban nagy szerepet vállalnak, de a munkájuk megyei szinten is elismerésre méltó, tette hozzá. Szoros együttműködésben dolgoznak a polgárőrökkel és a Zalakaros Közbiztonságáért Közalapítvánnyal. – Nem titok, hogy Zalakaros 95 százalékban a turizmusból él, s az elmúlt két év ebből a szempontól katasztrofális volt, még ha országos összevetésben, a belföldi turizmus tekintetében jól is alakultak a számok – mondta a polgármester. 

– Bízunk a kedvezőbb jövőben, s abban, hogy végre létrehozhatjuk a város közterület-felügyeleti szervét is, ami szintén nagy álmunk. Ezenkívül szeretnénk, ha a rendőrőrs egy új, modern, a mai igényeknek megfelelő épületben kaphatna helyet. A Jegenye soron található, a mentőállomás, a tűzoltók, valamint az orvosi ügyelet szomszédságában lévő terület lenne a legalkalmasabb erre a célra. A rendőrségre az elmúlt időszakban, a járvány idején nagyon sokat számíthattunk, a Zalakaroson szolgáló rendőrök a közösség megbecsült tagjai. Az ünnepségen részt vett dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornok, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is, aki kiemelte: a rendőrök napja elismerést és megerősítést jelent a kollégáinak. Az ilyen ünnepek az emberi kapcsolatokról szólnak, az adott közösség összetartását, s annak erősítését szolgálják, tette hozzá a megyei rendőrfőkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában