Kiállítás és kötetbemutató

2022.04.11. 06:50

A költészet napja tiszteletére szerveztek komplex programot Zalalövőn

A költészet napja tiszteletére szervezett komplex programot péntek estére a Salla Művelődési Központ és Könyvtár.

Gyuricza Ferenc

Szakter Judit tárlatvezetés során beszélt a festményeiről.

Fotó: Gyuricza Ferenc

 Előbb Szakter Judit festményeiből nyílt kiállítás az intézmény emeleti galériájában, majd dr. Csider Sándor költő mutatta be forrás című kötetét. Szakter Judit első alkalommal hozta el alkotásait, köztük azt a Piros léggömb című festményt, amellyel harmadik díjat nyert a budapesti Jancsó Art Gallery által a közelmúltban meghirdetett Moho sapiens pályázaton. A zalaegerszegi születésű, a festészettel és ecsetkezeléssel autodidakta módon megismerkedett alkotó a megnyitót követően rövidebb tárlatvezetést is tartott, ennek során nemcsak a Zalalövőn bemutatott 34 festményéről, azok témáiról szólt, de azt is kiemelte: képein szürreál stílus vegyül realisztikus, néhol 3D-megjelenítéssel.

 

Szakter Judit többnyire emberábrázolásokat jelenít meg, elmondása szerint szívesen fest portrékat, amelyek gondolatokat, érzelmeket közvetítenek. Gondolatvilágába a természet is beszökik, képein a növények és rovarok ábrázolásával meseszerű, szürreális szövevényt alkot, a fények és árnyak megjelenítésével pedig a misztikusság határait feszegeti. Dr. Csider Sándor visszatérő vendég Zalalövőn. Több alkalommal szerepelt már a Salla Művelődési Központ és Könyvtár Irodalmi szalon elnevezésű rendezvényén, hol saját köteteinek bemutatóival, hol egyéb apropóból. Ezúttal Bishofné Hesinger Katalinnal, az intézmény művelődésszervezőjével és a gitáron játszó Bischof Andrással közösen egy gondosan felépített műsort mutattak be, amelyben dr. Csider Sándor nemcsak a világról vallott, lényéből fakadó pozitív attitűddel megfogalmazott, az élet mérhetetlen tiszteletét, illetve egyben saját szerénységét is kifejező gondolatait tárta az érdeklődők elé, de egyben verseit is megismerhette közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában