Családi vállalkozás

2022.04.22. 20:00

A kedvenc zalai Törzshely a községek között: bemutatjuk a lovászi Kantin Gasztrokocsmát

Törzshely játékunkban község kategóriájában a Kantin Gasztrokocsma kapta a legtöbb szavazatot és bizonyult a legkedveltebb helynek.

Korosa Titanilla

A Kantin csapata, középen Földesi Anett tulajdonos, étteremvezető

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A családi vállalkozásként működő éttermet a marketingért felelős Parragi Hilari mutatta be, akit Párizsban értünk el.

A helyi strandfürdő mellett található jellegzetes berendezéssel bíró étterem épülete 2014-ben került a család tulajdonába, céljuk volt, hogy az 1200 lélekszámú Lovásziban olyan vendéglátóhelyet alakítsanak ki akár a berendezést akár az étkeket tekintve, mely egyedinek számít a térségben. 

- Dédnagymamám régi házából megmentettünk, bútorokat, biciklit, rádiót, bőröndöket, vasalót, mezőgazdasági használati eszközt, melyek a belső részt díszítik, de felkerült a falra dédmamám testvérének katonai képe az 1910-es évekből, vagy édesapám katonafotója is, mindezek együtt adják meg a Kantin egyedi hangulatát. Családi étterem, tükröz minket, de a lokalitásra is koncentrálunk, ezért sok fotó látható a Kantinban Lovászi olajipari múltjából is - tudtuk meg. - Lovászi, bár nem egy nagyváros, de jó helyen fekszik, közel van Szlovénia, Horvátország és még Ausztria is, emiatt nagy az átmenő forgalom, sokan megtalálják az éttermet, járnak át a határszélről, illetve a Lovászi környéki településekről is. A külföldi vendégeknek igyekszünk megmutatni a magyar étkeket, konyhánk tradicionális. Mikor megnyitottunk, nagymamám segítette, tanította a séfet és sok receptet átadott, hogy minél háziasabbak ízű ételek kerüljenek ki a konyháról. Megtalálható az étlapon a zalai dödölle, a krumpli prósza, vadpörkölt, túrógombóc. A vadhúst a helyi vadásztársaságtól szerezzük be, vagyis zalai vadakat kínálunk. Közben a modernitás is megjelenik, hiszen választhatnak a vendégek lazac steaket és tintahalat is. 

A  hangulatos étteremben a finom étkek mellett rendezvényeket is kínálnak a vendégeknek. 

- Rendszeresek nálunk a 7-8 fogásos borvacsorák Horváth Tamás séf által összeállított menüsorral - folytatta. - Ősszel lekóstoljuk az újborokat, többször volt már vendégünk boraival Koch Csaba borász a hajós-bajai borvidékről, aki jó barátunk, de Bussay Dóra borász is megmutatta borait a közeli Csörnyeföldről. Rendeztünk már pálinka kóstolót is, illetve készülünk menüsorral olyan hagyományos ünnepekre, mint a Márton-nap, de megtartjuk a torkos csütörtököt is. Nyaranta többször rendezünk kemencés hétvégét, ilyenkor a csülöktől a vadhúsig minden a kerti kemencében sül meg. 

Hiánypótló rendezvény a térségben a Kantin Fesztivál és Motoros Találkozó.

- A fesztivál ötlete a 2014-es nyitáshoz köthető, ekkor nyitóbulit tartottunk az étteremnél, majd a következő években megismételtük, de a rendezvény kinőtte magát és 2018-ra kialakítottuk a fesztivál helyszínét, mely szintén tükrözi az étterem hangulatát, illetve van pálinkaház, fröccsterasz, gasztroudvar. Magyarország legnagyobb rock zenekaraival dolgozunk együtt, lépett fel már a fesztiválon a Tankcsapda, az Ossian. Idén júniusban is várjuk a vendégeket június 24. és 26. között. A programban szerepel ismét motoros találkozó, a fellépő zenekarok közt lesz a Kowalsky meg a Vega, a Kiss Forever Band és az Edda, illetve a már ország ismeretségre szert tett helyi kötődésű Tales of Evening más együttesek mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában