Programok

2022.04.03. 09:00

A jazz ünnepére készülnek Nagykanizsán

Április 9-én a Coltrane Legacy koncertjével és kerekasztal-beszélgetéssel készül a Nagykanizsai Honvéd Kaszinó a magyar jazz ünnepére.

Horváth-Balogh Attila

A részletekről Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója sajtótájékoztatón számolt be tegnap. Mint elmondta: a program szervezésében oroszlánrésze van Halász Gyulának, a Magyar Jazz Szövetség tagjának, aki nemrég egy nagyon nívós rendezvényt hozott tető alá a nagykanizsai jazzklub megalakulásának 50. évfordulója alkalmából. Éppen az akkor megrendezett kerekasztal-beszélgetésen derült ki, mennyi érdekes és értékes információ forog közkézen, aminek idő híján a fele nem került elő az eszmecsere során. Már akkor felmerült, hogy az együtt gondolkodást folytatni kellene. 

 

A kerekasztal-beszélgetés folytatása tehát április 9-én 17 órától veszi kezdetét a Kaszinóban, ahová várják az érdeklődőket, és mindenkit, akinek vannak megosztásra érdemes emlékei a kanizsai jazzről. 19 órakor pedig a 2017-ben, John Coltrane legendás szaxofonos halálának 50. évfordulóján Orbán György bőgős hívószavára megalakult Coltrane Lega­cy (Orbán György, Molnár Sándor, Soso Lakatos Sándor, ifj. Oláh Kálmán, Oláh Krisztián és Lakatos Pecek András) ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában