Programok

2022.04.12. 07:00

A húsvéti készülődés jegyében telt a nap Zalaháshágyon

Ahol annyi kisgyermek él, mint ebben a faluban, ott biztosan van jövője a településnek – mondta Vigh László, a térség újraválasztott országgyűlési képviselője szombat délután, az északnyugat-zalai községben megtartott húsvéti ráhangoló rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

A húsvéti készülődés jegyében telt a nap

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Zalaháshágyon egész napos programot szerveztek a közelgő ünnep jegyében. A délelőtt folyamán rétest sütöttek, délután pedig egy kötetlen beszélgetésre invitálta az önkormányzat a faluban élőket, miközben a gyerekeket húsvéti játszóházzal foglalta le a község közművelődési munkatársa: volt közös tojáskeresés, feldíszítették a tojásfát, valamint kézműveskedhetett is a szép számú érdeklődő. 

 

– Hideg időket élünk, de szívet melengető az a tény, hogy ismét itt, és együtt lehetünk – utalt Horváth Gyula a barátságtalan időjárásra, illetve arra is, hogy a koronavírusjárvánnyal terhelt időszakot talán végleg magunk mögött tudhatjuk. – Közeleg a húsvét, a feltámadás ünnepe. Gyermekeinket szeretnénk felkészíteni, ráhangolni az eseményre. A településünkön nemrég állt munkába az újonnan foglalkoztatott közösségszervező, az ő vezetésével nemcsak most, de a jövőben is számos programmal készülünk. 

 

Horváth Gyula azt is hozzátette: örömmel vették, hogy az ötödik parlamenti ciklusát kezdő Vigh László elfogadta a település felkérését, s újraválasztását követően az első hivatalos programjainak egyikével éppen Zalaháshágyot tisztelte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában