Cél a szemléletformálás és a civilek segítése

2022.04.22. 16:31

A fenntarthatóság jegyében tartottak vásárt Nagykanizsán

Tavaszi piknik a fenntarthatóság jegyében – e címmel rendezett jótékonysági vásárt péntek délután a plakátházban a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ.

Horváth-Balogh Attila

Az eső miatt a vásár a plakátházba költözött

Forrás: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Mint azt Fülöp Réka, az egyetemi központ kommunikációs koordinátora elmondta, a hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseménnyel több céljuk is volt.

– Szeretnénk az emberek széles körével megismertetni a körforgásos gazdaság lényegét és az ehhez kapcsolódó szemléletet, s nem mellesleg tudatosítani bennük a nagykanizsai egyetemi központ tavaly szeptemberben hivatalosan is felvett új profilját - bocsátotta előre a kommunikációs szakember, a rendezvény ötletgazdája. - Ennek jegyében szerveztük meg a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ munkatársaival a jótékonysági vásárt, az ő ötletük alapján most éppen a Föld napjához kapcsolódóan, hiszen a körforgásos gazdaság erősítése nagyon fontos a jövőnk szempontjából. A velünk kapcsolatban állókat megszólítottuk, adományozásra bíztattuk őket, ruhákat, lábbeliket, könyveket, háztartási eszközöket kaptunk tőlük, amiket most "áruba bocsátottunk". De hogy a körforgásos jelleg is megnyilvánuljon a kezdeményezésben, meghívtunk 6 civil szervezetet, akiket a vásárlók a vásárlásaik ellenértékével - melyek lényegében adományok - támogathattak.

Fülöp Réka hozzátette: a rendezvényhez (melyet évente szeretnék megszervezni) közösségi programok is kapcsolódtak volna a plakátház udvarán - ezt sajnos, az időjárás most meghiúsította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában