A megyén túlról is érkeztek szavalók

2022.04.09. 15:55

27 tanuló vett részt Zalaegerszegen a József Attila megyei versmondó versenyen

Két korcsoportban 27 tanuló vett részt a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által szervezett József Attila megyei versmondó versenyen szombaton.

Mozsár Eszter

József Attila Tavasz van című versét szavalja a Lendváról érkezett Füle Zoja Ajda

Fotó: Katona Tibor

Kiss Gábor könyvtárigazgató tájékoztatása szerint a területi fordulók után – amit a zalaegerszegi, nagykanizsai, lenti, letenyei, keszthelyi és zalaszentgróti, valamint a muravidéki bibliotékák rendeztek - jutottak a megyei döntőbe a legjobbak. Az 5-6. osztályosoknak József Attila Tavasz van, míg a 7-8. osztályosoknak A csodaszarvas című vers volt a kötelező penzum, majd a szabadon választott költeményeket szavalhatták el a háromtagú zsűri előtt. Az igazgató hozzátette, megköszönték azoknak a partnereknek a munkáját is, akik az elmúlt harminc év alatt segítették a program létrejöttét.

 

 

A megyei versenyen a következő eredmények születtek: a fiatalabb korcsoportban a legjobb lett Varga Jázmin 6. osztályos tanuló (Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa, felkészítő tanára Földi Gábor), második helyen az ötödikes Hidas Benkő végzett (Eötvös József Általános Iskola, Zalaegerszeg, felkészítő tanára Horváthné Balogh Mária), harmadik az ötödikes Soós Áron Benedek lett (Becsehelyi Általános Iskola, felkészítő tanára Pukhelyné Angyal Márta). Különdíjat kapott Gal Alja 5. osztályos tanuló (Kétnyelvű Általános Iskola, Lendva, felkészítő tanára Zadravec Szekeres Ilona).

 

 

A 7-8. osztályosok között első lett Zalavári Lola 8. o. (Belvárosi Dózsa György Kéttannyelvű Általános Iskola, Zalaegerszeg, felkészítő tanára Péterné Bán Rózsa), második Feszt Gergő 8. o. (Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskola Bolyai János Tagintézmény, Nagykanizsa, felkészítő tanára Kiss Zoltán) és Csepregi Lilla 8. o. (Sármelléki Általános Iskola, felkészítő tanára Tarné Molnár Éva), míg harmadik Süle Zsolt 8. o. (Egervári László Általános Iskola Zalaszentiváni Tagiskolája, felkészítő tanára Dömőkné Andor Éva) lett. Különdíjas Silló Csongor 7. o. (Batthyány Gimnázium, Nagykanizsa, felkészítő tanára Nagyné Kőműves Rita). A csapatversenyt Zalaegerszeg város csapata nyerte, a vándorserleget elsőként a Dózsa Iskola kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában